Op deze pagina aandacht voor aankomende bijeenkomsten die niet door VNO-NCW Noord worden georganiseerd.

---------------------------------------------------------------------------------------

21 november 2017: Economielezing 2017

Grondstoffen raken op, prijzen van producten stijgen en de berg afval neemt toe. Het systeem van ‘maken, gebruiken en weggooien’ is achterhaald. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen werken daarom samen aan een economie die grondstoffen zoveel mogelijk in de kringloop houdt.

Kansen voor ondernemers

De economielezing staat dit keer in het teken van de kansen die de circulaire economie biedt aan ondernemers. Als ondernemer is het van groot belang om mee te groeien in deze ontwikkelingen, want de voorlopers van vandaag zijn de winnaars van morgen!

Aanmelden

Tot 10 november 2017 kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier. Hier kunt u ook aangeven of u wilt deelnemen aan de rondleiding bij Forbo Novilon. Kent u nog iemand voor wie de middag interessant is? Uw relatie kan zich aanmelden via het aanmeldformulier. Van harte welkom!

Programma

14.15  uur

Rondleiding bij Forbo Novilon
Forbo Novilon biedt u een rondleiding aan op hun bedrijfslocatie. Dit bedrijf maakt duurzame vloeren in verschillende formaten en tegels. De rondleiding start om 14.15 uur. Bij uw aanmelding voor de economielezing kunt u aangeven of u hiervan gebruik wilt maken. 

16.00 uur

 

Aanvang economielezing

Ontvangst met koffie/thee

16.15 uur    

 

Welkom
door David Glancy, directeur Forbo Novilon

16.25 uur

 

Opening economielezing

door Henk Brink, gedeputeerde provincie Drenthe

16.35 uur

 

Ondernemerschap en circulaire economie

door Marga Hoek, CEO van Business for Good

17.05 uur

 

Winst door circulair ondernemen in beeld
film

17.20 uur

Forum
met Marga Hoek, David Glancy, Alex van Oost van het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE) en Johannes Bos van Greenwaste

17.50 uur

Afsluiting

18.00 uur

Netwerkborrel

19.00 uur

Einde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Wilt u een andere doelgroep benaderen?

Beter gebruik maken van social media?

Een nieuwe dienst / of nieuw product ontwikkelen?

Of zoekt u vooral inspiratie? Hebt u bovendien op 16 november s’middags tijd, meld u dan aan voor:

 

16 november 2017: Business Meets University: Creating Success in the North

 

15:00 – 18:00 uur Locatie: Duisenberggebouw, Zernike Campus

Ondernemen en creativiteit liggen dicht bij elkaar. Creativiteit is nodig als je wilt vernieuwen en inspelen op ontwikkelingen. Creativiteit geeft ondernemers andere inzichten. Ook studenten geven ondernemers met hun kennis en frisse blik andere inzichten. Nieuwe inzichten leiden tot innovatie. Gebruik maken van de creativiteit van studenten van de Rijksuniversiteit Groningen werkt dus dubbelop. Hoe u hiervan gebruik kunt maken leest u hieronder!

 

Wat vragen wij en wat krijgt u?

Stel, u hebt als ondernemer nieuwe ideeën nodig of u wilt sparren over nieuwe ideeën, maar u loopt vast in de gebaande paden. De Rijksuniversiteit Groningen kan u dan helpen door samen met haar studenten en onderzoekers ideeën te genereren over de nieuwe wegen die u wilt inslaan.

Op 16 november gaan we met u samen aan de slag op de Zernike Campus bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG met een interactief programma met onze studenten en onderzoekers, waarbij creativiteit en ideeën genereren centraal staan.

Het programma start met de presentatie van het rapport ‘Creativiteit en Innovatie’, Noord-Nederlandse Innovatiemonitor door prof. Dries Faems. Verder kunt u deelnemen aan de workshops: Interactieve ideeëngeneratie ondernemers en studenten en ‘creativity’. Het programma wordt afgesloten met een networkborrel.

 

Wij vragen u om zich voor 21 juli aan te melden. Wij nemen vervolgens contact met u op.

 

Met vriendelijke groet,

 

Herman de Jong                                   

Decaan Faculteit Economie en Bedrijfskunde, RUG           

 

Aanmelden      

Aanmelden kan via het webformulier (Sluitingsdatum: 21 juli)

Voertaal: Engels

 

Dit traject is tot stand gekomen in een samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen, VNO-NCW MKB Noord en de Gemeente Groningen. 

---------------------------------------------------------------------------------------

         

12 oktober 2017: NETWERKBIJEENKOMST OVER CIRCULAIRE ECONOMIE, LANDBOUW ALS VOORBEELD?

Locatie: Grand Café Wouters, Sophialaan 5 (tegenover NS-station) te Leeuwarden (Inloop vanaf 16.00 uur; aanvang programma 16.15 uur; netwerkborrel vanaf 17.30 uur.
Tijd: 16:15 - 18:30 uur

MELD U HIER AAN

Is het boerenparadijs in Nederland aan z’n einde gekomen? Of was het nooit een paradijs? De Europese Commissie heeft Nederland op fosfaatrantsoen gezet. Zonder nitraatderogatie moet de sector het misschien met een half miljoen koeien minder doen. Grondgebonden boeren en voorwaarden, gesteld uit de gedachte van de circulaire economie bepalen dit jaar de toekomst van een sector, waar Nederland als geheel vaak trots op is, maar die boeren soms met grote problemen opzadelt.

Agriton in Noordwolde ziet kansen. De kringloop van eten en gegeten worden en deze kringloop proberen te beheren in plaats van te beheersen is de gedachte achter het bedrijfsmodel dat Agriton al meer dan 25 jaar in praktijk brengt. Hoe kan ik minimaal hetzelfde of beter produceren met een minimale beschadiging van het natuurlijk samenspel. Dan moet je je gaan verdiepen in de bodem. Niet composteren, maar fermenteren is een in de praktijk gebracht gedachte achter dit bedrijfsmodel dat Jan Feersma Hoekstra nu al meer dan 25 jaar bepleit . Hij haalt zijn kennis net zo lief uit Japan dan uit Wageningen.

Jan Feersma Hoekstra is een gedreven spreker en fervent verdediger van bovenstaande  aanpak, die misschien geen pieken op korte termijn opleveren, maar op de langere termijn veel betere resultaten en opbrengsten voor een boerenbedrijf oplevert. Bemesting moet geen kwestie van rotten op de bodem, maar van rijpen in de bodem zijn, zegt hij in een voorbereidingsgesprek. Je moet, denkt hij, de natuur zelf in de korte kringlopen van de landbouw toelaten.

Wat is de rol van Brussel hier in? Wat zou de Europese Commissie kunnen doen om de circulaire gedachte beter in praktijk te brengen? Wat moet de rol van Noord-Nederland zijn?

De gedreven Europeaan Feersma Hoekstra praat met ons door over dit thema tijdens de volgende netwerkbijeenkomst van EU-netwerk Noord-Nederland op 12 oktober 2017 in Leeuwarden. Na zijn inleiding is er volop ruimte voor vragen en debat, gevolgd door een borrel.

De agendacommissie van het EU Netwerk Noord-Nederland:

Anna van Dijk, (statenadviseur provincie Fryslân)
Henk Jonker, (Europe Direct Leeuwarden)
Koos van Houdt, (journalist Europese Zaken)
Godelieve van Heteren, (Europese Beweging Nederland)
Klaas Johan Osinga, (LTO Nederland en Europe Direct)
                                                     

---------------------------------------------------------------------------------------

11 oktober 2017: Installatie A.G. Grit als lector 'Ondernemen in verandering'

Op woensdag 11 oktober wordt dr. A.G. Grit geïnstalleerd als lector 'Ondernemen in verandering'. Het lectoraat Ondernemen in Verandering is de verbindende schakel tussen het Alfa-college, de Hanzehogeschool Groningen en de ondernemerspraktijk. Deze samenwerking zal het huidig onderzoek over het thema ondernemerschap bundelen en versterken. Voorafgaand aan de lectorinstallatie vindt een symposium plaats over het zoeken, faciliteren en creëren van ontdekkingsruimte. 

In de bijlage vindt u de digitale uitnodiging of kijk voor meer informatie en het programma op:  www.hanze.nl/lectorinstallatie

Klik hier om u direct aan te melden.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

6 oktober 2017: EBF Conference

Op 6 oktober 2017 organiseert de Economische en Bedrijfskundige Faculteitsvereniging (EBF) van de Rijksuniversiteit Groningen voor de negende keer de jaarlijkse EBF Conference. De EBF Conference is het grootste tweedaagse studentencongres in Nederland en wordt ieder jaar bezocht door een gemengd publiek van studenten, academici, alumni en bedrijfsdeelnemers. 

Thema

Tijdens de EBF Conference zullen toonaangevende sprekers hun visies delen over het thema van dit jaar: Managing Earth Inc. Binnen dit thema zullen de volgende subthema’s worden uitgediept: Inspirational Leadership, The Age of Hyper-Uncertainty, Circular Economy and Sharing Solutions.

Programma

Voor dit jaar staan er mooie sprekers op het programma. Op vrijdag zullen onder andere Kim Liebregts (CEO Benelux van Tesla), David Allen (Management Guru en auteur van het wereldberoemde boek "Getting Things Done") en Michael Møller (Directeur General van de Verenigde Naties Genève) aanwezig zijn. Met een mix van inspirerende lezingen, masterclasses, workshops en een hoop netwerkmogelijkheden is er voor ieder wat wils. Daarnaast biedt het bedrijfsdeelnemersprogramma de mogelijkheid aan bedrijfsdeelnemers om op twee verschillende momenten in te stromen tijdens het congres, namelijk aan het begin van de dag en voor de netwerklunch.


Voor het volledige programma kunt u terecht op onze website. Leden van de VNO-NCW Noord en MKB-Noord ontvangen een aanzienlijke korting van 30 euro op de aankoop van bedrijfsdeelnemersticket. U betaalt dan geen €159,- maar €129,- voor een ticket. Wacht dus niet langer en meld je nu aan via www.ebfconference.nl. Aanmelden kan tot 1 oktober.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

10 oktober 2017: Business Event

Op dinsdag 10 oktober organiseren wij een Business Event bij Buitengoed Fredeshiem te Steenwijk-de Bult. Een proeverij waar jij een kleine greep te zien krijgt uit Move2Change – Power your team! Dit is een workshop die gegeven wordt door trainer Sicco de Ree. Het klinkt dan ook aannemelijk dat Move2Change de opvolger is van Dare2Change. En dat is ook zo! Move2Change gaat in op de verdieping, op de 20% (uit Dare2Change), waarbij men daadwerkelijk aan de slag gaat.

Maar hoe maak je dan gebruik van ieders talenten en hoe breng je daadwerkelijk de verdieping teweeg? Al met al, hoe blijf je bij en hoe zorg je dat je op de troepen vooruit blijft lopen?Van bewustwording naar daadkracht! Veranderingsgezindheid omzetten naar het DOEN! Tips en tools zul je hiervoor aangereikt krijgen. Samenwerking en communicatie spelen hierbij een essentiële rol!

Het programma ziet er als volgt uit:

17:30u-18:00u Ontvangst

18:00u Welkomstwoord Adecco Top Secretaries

18:10u Introductie vanuit Buitengoed Fredeshiem

18:15u-19:15u Aanvang warm en koud buffet (gecombineerd)

19:15u Inspirerende wandeling over het Buitengoed voor Win4Youth (https://www.adeccogroup.com/sustainability/social-responsibility/win4youth/)

19:45u-21:30u Inspiratiesessie Move2Change

21:30u: Afsluiting met een drankje

Praktische informatie:Deelname aan dit Business Event kost €22,50. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 oktober 2017. Je kunt je aanmelden via noordnederland@topsecretaries.nl o.v.v. aanmelding Business Event 10-10-2017 en je naam.

Overige informatie:

Datum: 10 oktober 2017

Kosten: €22,50

Tijd: 17:30u – 22:00u

Adres: Eiderberg 2; 8346 KJ Steenwijk-de Bult

 

Partners