Prinsjesdagdiner 2014

Prinsjesdagdiner 2014 24 Sep 2014

Op de derde dinsdag van september vond het jaarlijkse Prinsjesdagdiner plaats van KPMG, Rabobank en VNO-NCW Noord. In de tot de laatste stoel gevulde Springerzaal van Martiniplaza gaf hoogleraar Flip de Kam een toelichting op de Miljoenennota en gingen de ministers van het noordelijk kabinet met elkaar in debat. Hoewel ze nog niet over alle ideeën op één lijn zaten, zorgden hun vernieuwende voorstellen in ieder geval voor gespreksstof.

Voordat de noordelijke ministers met elkaar in debat gingen, was het podium voor Hoogleraar Overheidsfinanciën Flip de Kam. Ieder jaar geeft hij tijdens het Prinsjesdagdiner in Martiniplaza een verhelderende beschouwing op de miljoenennota. Dit jaar was De Kam er sneller doorheen dan gebruikelijk. Zijn verklaring: “Het gaat niet goed en het gaat niet slecht. We dobberen een beetje, met hier een procentje erbij en daar weer een procentje eraf.”

Tijdens de paneldiscussie bleek dat de acht noordelijke ministers barstten van de ideeën om het anders te doen.  In de aanloop naar het Prinsjesdagdiner werd hen gevraagd wat zij voor Noord-Nederland zouden willen realiseren als zij het als minister voor het zeggen hebben. Hoewel tijdens de discussie bleek dat ze bepaald nog niet op één lijn zitten en minister-president Hans Feenstra nog wel wat werk te verzetten heeft, wisten zij elkaar en de zaal wel te prikkelen met ideeën om zaken compleet anders aan te pakken én met ideeën om meer rendement te halen uit sectoren waar we al sterk in zijn.

Foto's
In NoordNieuws 4 (2014) vindt u een uitgebreide terugblik op de bijeenkomst. De foto's van de bijeenkomst vindt u op de Facebook pagina van VNO-NCW MKB Noord.

Partners