Persberichten

 • 04 Nov 2015 ‘Meerjarenprogramma belangrijke stap voor herstel vertrouwen’

  VNO-NCW Noord en MKB Noord zijn positief over het Meerjarenprogramma Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen dat vandaag werd gepresenteerd. In het Meerjarenprogramma schetst Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders een concreet perspectief voor het door aardbevingen getroffen gebied in Groningen.

 • 15 Sep 2015 ‘Focus op herstel economie verder uitbreiden‘

  VNO-NCW Noord en MKB-Nederland Noord zijn redelijk positief over de begroting die het kabinet vandaag presenteert. Met de plannen ondersteunt het kabinet de herstellende economische groei en de werkgelegenheid. Ook de lastenverlichting van 5 miljard euro vindt directeur Lambert Zwiers een goede eerste stap.

 • 18 Jun 2015 Financieringswijzer VNO-NCW Noord en MKB-Nederland Noord lanceren regionale Financieringswijzer

  VNO-NCW Noord en MKB-Nederland Noord lanceren vandaag de Financieringswijzer voor Noord-Nederland: een digitale tool op het gebied van specifiek noordelijke financieringsmogelijkheden. “In het snel veranderende financieringslandschap zien ondernemers door de bomen het bos niet meer”, zegt directeur Lambert Zwiers. “Met deze financieringswijzer hopen wij de noordelijke ondernemer gericht op weg te helpen in de zoektocht naar financiering.”

 • 17 Jun 2015 ‘Verhoging btw onbegrijpelijk en catastrofaal voor de economie’

  VNO-NCW Noord en MKB-Nederland Noord zijn verbijsterd over de plannen van het kabinet om het lage btw-tarief van 6 procent te schrappen voor veel producten en diensten, met uitzondering van de eerste levensbehoeften.

 • 03 Jun 2015 ‘Gemeenten hanteren onverantwoorde ozb verhogingen’

  VNO-NCW Noord en MKB-Nederland Noord vinden dat gemeenten in Noord-Nederland onverantwoorde ozb-verhogingen doorvoeren. De Onroerende zaakbelasting (ozb) in de drie noordelijke provincies stijgt dit jaar met een gemiddelde van 4,62 procent ten opzichte van 2014.

Partners