Bedrijfsleven ontmoet noordelijke eindejaarsstudenten

5 Mei 2006

Haren, 5 mei 2006 - Het noordelijke bedrijfsleven heeft excellente mensen nodig om te blijven innoveren. Voor talentvolle studenten lonken echter de grote bedrijven in de Randstad. Behoud van dit talent is essentieel voor de economische ontwikkeling in Noord-Nederland. Met 'Recruiting Noord', een voor Noord Nederland gloednieuw 2-daags carriëre-evenement, wordt aan deze uitstroom een halt toegeroepen. Recruiting Noord vindt plaats op 28 en 29 november in Martiniplaza te Groningen.

Onbekend maakt onbemind
Veel studenten kennen de noordelijke bedrijven heel gebrekkig en zien in het Noorden nauwelijks carriëre mogelijkheden, terwijl die er voldoende zijn. In de praktijk vertrekken velen na hun studie naar het westen. Een verschijnsel dat zowel de noordelijke ondernemersgemeenschap als de kennisinstellingen zelf schaadt! De onbekendheid van het noordelijke bedrijfsleven bij deze studenten - en vice versa - moet worden doorbroken. Het talent moet de uitdaging om de hoek vinden, aldus VNO-NCW Noord. Noordelijke ondernemers weten vaak niet waar ze bij de kennisinstellingen moeten aankloppen om kennis te vergaren of hoger opgeleiden te werven. VNO-NCW Noord is van mening dat er in Noord-Nederland voldoende bedrijven zijn die uitgelezen carriëremogelijkheden kunnen bieden aan talentvolle afgestudeerden. Juist bij een middelgrote onderneming krijgen dergelijke talenten een kans om zich breed te ontwikkelen en snel carriëre te maken. Ook biedt de regio een dynamisch, cultureel en financieel aantrekkelijk leefklimaat voor deze groep.

Recruiting Noord

Recruiting Noord heeft als doel een brug te slaan tussen het noordelijk bedrijfsleven en HBO-studenten die klaar staan om op korte termijn de arbeidsmarkt te betreden. Tijdens het evenement kunnen ondernemers contacten leggen en solilicitatiegesprekken afnemen met deze high-potentials. De studenten kunnen vooraf op de website aangeven in welk bedrijf ze geinteresseerd zijn en werkgevers kunnen voorafgaand aan het evenement zelf selecteren welke van deze studenten ze willen spreken. Er zijn interessante lezingen en bezoekers kunnen deelnemen aan diverse workshops omtrent solliciteren, netwerken en ondernemerschap. Er kan worden deelgenomen aan een debat met studenten of aan een heuse speed-date sessie. Men kan nieuwe contacten opdoen tijdens de deelnemersborrels of op de vloer waar de deelnemende bedrijven zichzelf presenteren.

Recruiting Noord is een initiatief van VNO-NCW Noord samen met business event bureau 'No Boring Events' en Martiniplaza. Het wordt ondersteund door de Hanze Hogeschool Groningen, Hogeschool Drenthe, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Christelijke Hogeschool Noord, en Hogeschool Van Hall Larenstein.

Meer informatie is te vinden op www.recruitingnoord.nl.

Thema's

Partners