Het noorden wordt LILA

6 Dec 2006

6 december 2006 - De noordelijke provincies moeten bij het maken van ruimtelijke en economische plannen uitgaan van hun eigen kracht, zo luidt de boodschap van het boek LILA en de planologie van de Contramal van de Groningse planologen Gert de Roo en Evelien Hermans.

Het Noorden moet niet langer de Randstad met zijn grootschalige economie proberen te kopiëren of beconcurreren. Dat is een heilloze weg, met als trieste voorbeelden de leegte van de Eemshaven, het International Business Park Fryslƒn en Eelde Airport. De noordelijke provincies moeten het juist hebben van een economie en ruimtelijke inrichting op basis van de eigen kwaliteiten: landschap, wonen en ontspanning (leisure).

Op donderdag 14 december 2006 gaat Gert de Roo in gesprek met Marc Calon en Hans Haerkens.
Tijdstip: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Openbare bibliotheek, Oude Boteringestraat 18, Groningen

Partners