Ondernemersorganisaties Noord-Nederland onder één dak

19 Dec 2007

Op 18 december vond de feestelijke opening plaats van het nieuwe kantoor waarin VNO-NCW Noord, MKB-Noord en Bouwend Nederland regio Noord zich gezamenlijk hebben gevestigd. Deze intensivering van de samenwerking tussen de drie regionale ondernemersorganisaties is uniek in Nederland. Bij de opening in Martiniplaza waren onder andere Bernard Wientjes van VNO-NCW en Jan van Tuinen van Bouwend Nederland aanwezig zijn om samen met de drie noordelijke voorzitters de openingshandeling te verrichten.

De drie ondernemersorganisaties vertegenwoordigen samen het overgrote deel van ondernemend Noord-Nederland. De organisaties blijven zelfstandig, maar door de gezamenlijke huisvesting aan de Leonard Springerlaan 31 op het Martini Trade Park in Groningen, wordt de onderlinge samenwerking intensiever en effectiever. Dankzij direct onderling contact en korte communicatielijnen kan nog slagvaardiger worden geopereerd bij het behartigen van de belangen van ondernemend Noord-Nederland. Of het nu gaat om de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt, de vermindering van de regeldruk voor het bedrijfsleven of de noodzaak van goede infrastructuur. Door te kiezen voor een gezamenlijke uitvalsbasis wordt een duidelijk signaal afgegeven richting de relevante overheden en andere maatschappelijke spelers dat ondernemend Noord-Nederland de krachten bundelt en gezamenlijk optrekt. 

Partners