Studenten ontmoeten noordelijke bedrijfsleven

27 Feb 2008

Op 5 en 6 maart 2008 vindt in Martiniplaza te Groningen de nieuwe editie van Recruiting Noord plaats; hét carrière event van Noord-Nederland. Dit is bij uitstek de kans voor noordelijke bedrijven en talentvolle hoger opgeleide studenten om elkaar te vinden!

Recruiting Noord biedt mkb-bedrijven de kans om op een laagdrempelige manier in contact te komen met jonge high potentials die op het punt staan de arbeidsmarkt te betreden.

Het noordelijke bedrijfsleven heeft jong talent nodig om te blijven innoveren. Behoud van talentvol­le studenten is essentieel voor de economische ontwik­keling van deze regio. Dat geldt niet alleen voor het grootbedrijf. Juist de kleinere en middelgrote bedrijven in het Noorden gaan de komende tijd een grote behoefte krijgen aan hoger opgeleiden.

Tijdens het evenement kunnen young professionals, studenten en de vertegenwoordigers van het bedrijfsleven tijdens de vele activiteiten contacten met elkaar leggen. Er zijn interessante lezingen en bezoekers kunnen deelnemen aan diverse workshops omtrent solliciteren, netwerken en ondernemerschap. Er kan worden deelgenomen aan een debat met studenten of aan een heuse speed-date sessie. Ook kunnen nieuwe contacten worden opgedaan tijdens de deelnemersborrels of op de beursvloer waar de deelnemende bedrijven zichzelf presenteren.

Sollicitatiegesprekken tijdens het evenement

Maar de belangrijkste kennismaking vindt plaats tijdens de één-op-één sollicitatiegesprekken. Deze worden ingepland aan de hand van een speciaal voor dit doel ontworpen matchsysteem op de interactieve website. Studenten kunnen vooraf op www.recruitingnoord.nl aangeven in welke branche ze geïnteres­seerd zijn. De werk­gevers kunnen op hun beurt studenten uitnodigen voor een gesprek, op basis van de CV gegevens waarmee de studenten zich inschrijven op de site. Deze sollicitatiegesprekken ter plaatse maakt het evenement uniek in zijn soort.


Zie voor meer informatie www.recruitingnoord.nl
 

Recruiting Noord is een initiatief van VNO-NCW Noord en business event bureau ‘No Boring Events’ en wordt gesponsord door:  Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, Kamer van Koophandel Noord, Provincie Groningen. Het evenement wordt ondersteund door Stenden Hogeschool, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en Hogeschool van Hall Larenstein.

Thema's

Partners