VNO-NCW Noord present op Bedrijven Contactdagen voor Friesland

14 Mrt 2008

Op 18 en 19 maart presenteerde VNO-NCW Noord zich op de Bedrijven Contactdagen voor Friesland in het WTC Expo in Leeuwarden. Naast het symposium ‘Noord-Nederland vaker thuis in het buitenland’ was VNO-NCW Noord present met een eigen stand.

Leeuwarden is dit jaar voor de 25e keer het stralend middelpunt van bedrijvig Noord-Nederland en omstreken. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum van de Bedrijven Contactdagen voor Friesland organiseert VNO-NCW Noord op dinsdag 18 maart in de Business Lounge van het WTC te Leeuwarden het symposium ‘Noord-Nederland vaker thuis in het buitenland’. Aansluitend vanzelfsprekend een netwerkborrel met geestverwanten.


Ondernemers leren het meeste van andere ondernemers. Daarom praten drie gepassioneerde Friese ondernemers hun collega-ondernemers bij over hun internationale ervaringen. Wat zijn de do’s and don’ts van grensverleggend ondernemen? Iedere internationale strategie begint met een bepaalde mate van locatievoordeel, die tot uiting komt in de concurrentiepositie van het bedrijf. Zonder een fundamenteel gezonde thuisbasis zal de capaciteit van een bedrijf tot productiviteitsgroei en snelle innovatie verminderen.

Programma: Symposium ‘Noord-Nederland vaker thuis in het buitenland’
dinsdag 18 maart, Business Lounge W.T.C. te Leeuwarden

14.30 – 15.00 uur Ontvangst

15.00 – 15.10 uur Openingswoord door Durk van Tuinen, algemeen directeur Frisia zout en voorzitter VNO-NCW Friesland

15.10 – 15.30 uur Robert Jan Hageman, directeur Dokkumer Vlaggencentrale, over het openbreken van de Chinese markt

15.30 – 15.50 uur Henk Nieboer, directeur buitenland Witteveen+Bos, over succesvol ondernemen in de Hanzeregio

15.50 – 16.10 uur Klaas de Jong, director production Friesland Foods, over Friesland Foods wereldwijd

16.10 – 17.00 uur Interactie met aanwezigen

17.00 – 18.00 uur Netwerkborrel

Naast het symposium is VNO-NCW Noord gedurende beide dagen aanwezig met een eigen stand. U kunt ons vinden in de Saksenhal.

Partners