Overheid zadelt Waddengebied op met zoveelste luchtbel

20 Jun 2008

De Waddenvereniging en VNO-NCW Noord vinden het toekomstplan van de lokale overheden voor het waddengebied een luchtbel. Beide organisaties vinden dat de overheden lastige keuzes uit de weg gaan en er niet in slagen visie en richting te geven.

VNO-NCW Noord en Waddenvereniging presenteren hun kritiek aanstaande zaterdag aan Minister Cramer op de toogdag Waddengebied in Den Helder.

De kritiek van dit a-typische samenwerkingsverband richt zich op het visiedeel van het Beheer- en Ontwikkelingsplan voor het waddengebied, opgesteld door het Regionaal College Waddengebied (RCW). “Natuur en economie, werkelijk alle sectoren in het waddengebied hebben baat bij duidelijkheid over de toekomstige ontwikkelingen rond de wadden. Maar de overheden slagen er niet in visie en richting te geven. Ze blijven lastige keuzes uit de weg gaan” aldus Hidde van Kersen van de Waddenvereniging en Jan-Willem Lobeek van VNO-NCW Noord

Doelstelling van dit plan was juist om “visie en richting” te geven aan toekomstige ontwikkelingen. “Maar het doet alles behalve: in dit stuk duiken overheden voor hun verantwoordelijkheid om keuzes te maken en aan te geven hoe natuur en economie samen kunnen gaan: daarin moeten politici helderheid scheppen”, aldus Lobeek van VNO-NCW Noord.

De Waddenvereniging en VNO-NCW Noord presenteren hun kritiek bij aanvang van de toogdag Waddengebied, zaterdag 21 juni a.s. vanaf 12.00 uur in de Willemshaven te Den Helder.

Thema's

Partners