Wat kan uw bedrijf ondernemen bij een grieppandemie?

Wat kan uw bedrijf ondernemen bij een grieppandemie? 5 Aug 2009

De griepuitbraak in Mexico en de verspreiding ervan die inmiddels plaatsvindt leidt tot vragen vanuit bedrijven en van ondernemers. Via deze site wordt u verwezen naar de meest recente informatie over dit onderwerp.

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben vorig jaar in samenwerking met de ministeries van VWS en BZK informatiemateriaal ontwikkeld over de gevolgen van een grieppandemie voor bedrijven. Inmiddels heeft de World Health Organization (WHO) officieel verklaard dat er een grieppandemie is. In de meeste continenten zijn gevallen van Nieuwe Influenza A (H1N1) vastgesteld, ook bekend als de Mexicaanse griep. In Nederland is tot nu toe bij een beperkt aantal personen het virus aangetroffen. 

Op de website van het ministerie van VWS is het informatiemateriaal beschikbaar:  www.minvws.nl/dossiers/grieppandemie/voor-bedrijven-en-organisaties


Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu verzorgt de actuele informatievoorziening over de Nieuwe Influenza A H1N1:

http://www.rivm.nl/cib/themas/nieuwe-influenza/index.jsp

GGD opent callcenter inwoners provincies Groningen en Drenthe: (050) 367 4545Vrijdagmiddag 7 augustus opent GGD Groningen een informatielijn voor inwoners uit de provincies Groningen en Drenthe. Het telefoonnummer is vanaf vrijdagmiddag 17.00 uur, 7 dagen per week, bereikbaar tussen 08.00 en 00.00 uur. Mensen die algemene vragen hebben over de Nieuwe Influenza, kunnen van dit nummer gebruik maken. Het telefoonnummer is: (050) 367 4545. Informatie is ook te vinden op ggdgroningen.nl
 
Mensen met gezondheidsklachten die vermoeden dat ze zelf besmet zijn, dienen telefonisch contact te zoeken met hun huisarts.


VNO-NCW wordt structureel betrokken bij (dreigende) crisis, zowel strategisch als informatief.

Thema's

Partners