Saleem Khan wint VNO-NCW Noord Talent Award 2009

Saleem Khan wint VNO-NCW Noord Talent Award 2009 9 Sep 2009

Trompettist Saleem Khan is de winnaar geworden van de VNO-NCW Noord Talent Award 2009. De 20-jarige Khan ontving deze prijs afgelopen vrijdag tijdens het jaarlijkse Ondernemersgala in Martini Plaza uit handen van Bert van der Haar, voorzitter van VNO-NCW Noord. Khan, derdejaars student aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, ontving naast een trofee en een oorkonde een studiebeurs ter waarde van €2.500.

VNO-NCW Noord heeft besloten een jaarlijkse Talent Award uit te reiken aan een jong talent uit Noord-Nederland dat uitblinkt op het gebied van muziek of dans. Het koesteren van cultureel talent is volgens VNO-NCW Noord essentieel voor een gezonde en bloeiende regio. Met de award en de studiebeurs willen wij hier een steentje aan bijdragen en de horizon van een groot talent verbreden.

Khan bewees tijdens het Ondernemersgala zijn muzikale kwaliteiten met een optreden in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest (NNO). De jonge Fries, afkomstig uit Oudega, werd voor de prijs voorgedragen door het Prins Claus Conservatorium. In 2006 won Khan het prestigieuze Prinses Christina Concours.

Hij werkte als solist met onder andere de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, het Noord Nederlands Orkest, Sinfonietta Aurora, het Rotterdams Kamerorkest en het Haydn Jeugd Strijkorkest.

Partners