VNO-NCW wil pensioenleeftijd naar 67 jaar brengen

VNO-NCW wil pensioenleeftijd naar 67 jaar brengen 22 Sep 2009

Het kabinet moet volgens VNO-NCW de fiscale aftrekbaarheid van pensioenpremies beperken. Op die manier wordt 'zeker gesteld' dat de pensioenlasten van bedrijven dalen en dat werknemers later met pensioen gaan.

VNO-NCW ziet graag dat de pensioenopbouw 'meebeweegt' met de voorgenomen verhoging van de AOW-leeftijd. Dit houdt in dat de jaarlijkse pensioenopbouw wordt verminderd, zodat werknemers pas op hun 67ste jaar op het gewenste pensioen uitkomen. Door versobering van de pensioenopbouw kunnen de pensioenpremies omlaag.

Het kabinet ontvouwde deze zomer al plannen in de AOW-notitie om de fiscale aftrekbaarheid van pensioenpremies aan banden te leggen. Doordat werkgevers en werknemers jaarlijks minder kwijt zijn aan pensioenpremies, kan de schatkist op extra loonbelasting rekenen.

Ook wil VNO-NCW voorkomen dat er een 'AOW-gat' ontstaat, of te wel een verschil tussen de AOW- en de pensioenleeftijd. De hogere AOW-leeftijd moet wel zo vorm worden geven dat oudere, kwetsbare werknemers worden ontzien, bijvoorbeeld door de verhoging pas in 2016 te laten ingaan.

Thema's

Partners