Noordelijke ondernemers dingen mee naar de prijzen

Noordelijke ondernemers dingen mee naar de prijzen 28 Sep 2009

Karin Orsel van rederij en administratiekantoor Management Facilities Group in Delfzijl is genomineerd voor de prijs 'Vrouwelijke Ondernemer 2009'. Het nieuws volgt op eerdere berichten dat de Friese ondernemers Douwe Faber en Egon Diekstra in aanmerking komen voor de titel 'Entrepreneur of the Year' 2009.

Orsel is genomineerd vanwege de successen die zij boekt met haar scheepvaartbedrijf, dat zij zelf is gestart. Ook valt zij op door haar rol in de programma's in het Noorden die jonge mensen moeten interesseren voor een beroep in de maritieme sector. Op 9 november 2009 wordt de award voor beste vrouwelijke ondernemer van 2009 in Utrecht uitgereikt.

Douwe Faber van Ekwadraat Advies in Leeuwarden hoort op 10 oktober of hij entrepreneur van het jaar wordt in de categorie jonge ondernemingen. Zijn bedrijf houdt zich bezig met projecten op het gebied van duurzame energie. Egon Diekstra van marketingbedrijf Hamilton Bright uit Sneek is kandidaat in de categorie snel groeiende ondernemingen.

Faber en Orsel zijn beide actief voor VNO-NCW Noord als bestuurslid in respectievelijk Friesland en Groningen.

Thema's

Partners