VNO-NCW Noord wijst stakingsactie FNV af

VNO-NCW Noord wijst stakingsactie FNV af 8 Okt 2009

VNO-NCW Noord wijst de door de vakbond FNV georganiseerde protestacties tegen de AOW-plannen ten stelligste af. Op diverse plaatsen in Groningen en Drenthe worden op woensdag 7 oktober 2009 werkonderbrekingen georganiseerd bij bedrijven. Bedrijven hebben part noch deel aan de kwestie en worden onnodig hard getroffen door de acties van FNV.

FNV roept iedereen op om tussen 11.55 en 13.00 het werk symbolisch 65 minuten stil te leggen. Dat de vakbond hiermee voor de muziek uit loopt, blijkt uit het feit dat de CNV en de MHP niet aan de acties participeren en ze zelfs afwijzen.

Volgens VNO-NCW Noord zijn de plannen van FNV erg voorbarig, aangezien er nog geen besluiten zijn genomen door het kabinet omtrent de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. Het is daarom een onverantwoorde beslissing van de vakbond om in dit stadium al het zwaarste wapen in te zetten: staking. Daarnaast zou FNV moeten beseffen dat de economische crisis waarin we verkeren niet gebaat is bij dergelijke protesten.

Vrijwel direct na de stukgelopen onderhandelingen in Den Haag besloot FNV om over te gaan tot acties in de regio. Onder andere in Groningen, Delfzijl en Emmen heeft de vakbond al protesten gepland. Ook in Friesland zullen binnenkort demonstraties van FNV plaatsvinden.

Thema's

Partners