Feithhuis en Voedselbank: Met hart aan tafel

Nieuws Feitbank en voedselbank met hart aan tafel 8 Dec 2009

Met de feestdagen in het vooruitzicht opent café-restaurant ’t Feithhuis in Groningen haar deuren voor gezinnen die wel een extraatje kunnen gebruiken. In samenwerking met de Voedselbank is de stichting 'Met hart aan tafel' opgericht. Horecabedrijven en andere ondernemingen kunnen zich aansluiten.

Honderd gezinnen, verbonden aan de Voedselbank, zijn in het komende jaar welkom om aan te schuiven voor een gratis driegangendiner. “We willen deze families echt in de watten leggen” aldus Keimpe Postema, eigenaar van ’t Feithhuis.

Betrokkenheid
Sinds begin 2009 heeft dit restaurant zich toegelegd op verantwoord ondernemen. “Om deze reden gebruiken we veel duurzame producten, maar betrokkenheid bij onze planeet gaat niet alleen over arme koffieboeren en natuur. Ook in onze directe omgeving willen wij graag een verschil maken. Met deze actie wil ´t Feithhuis gezinnen in financiële nood even deel laten zijn van de maatschappij zonder crisis, armoede en zorgen,” aldus Postema.

Een extraatjeDe hulp van de Voedselbank is in het algemeen bedoeld om gezinnen een steuntje in de rug te geven bij het oplossen van hun financiële problemen en is in principe tijdsgebonden. Gedurende deze periode leven deelnemende gezinnen van minimale financiële middelen. Hobby’s, sport of samen uit eten gaan zijn luxes die niet vaak in het uitgavenpatroon passen. “Een gezellige avond in ’t Feithhuis is dan ook een welkome afwisseling” aldus Rene Grijpma, voorzitter van de Stichting Voedselbank. De Voedselbank is altijd op zoek naar extra middelen, maar in deze vorm werd het eten nog niet eerder aangeboden in Nederland.

Oproep aan ondernemers
In samenwerking met de Voedselbank en gesteund door gemeente, wil ’t Feithhuis ook andere ondernemers oproepen om deel te nemen aan deze actie. Landelijk zoeken zij animo bij horeca bedrijven en overige ondernemingen om tafels beschikbaar te stellen of tafels tegen kostprijs te sponsoren. Zo hopen we van de actie “Met Hart Aan Tafel” een stichting te maken die door heel Nederland een beetje warmte en betrokkenheid van mensen onderling verspreidt.

Thema's

Partners