Fonds 100 jaar VNO-NCW doneert aan Drentse projecten

Wientjes 21 Mrt 2010

De Drentse projecten Stichting de Hofstede en het Drents Bureau aangepast Sporten hebben beide €22.650 ontvangen van ondernemingsorganisatie VNO-NCW. De bedragen zijn afkomstig uit het Fonds 100 jaar VNO-NCW. Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW, heeft de schenkingen dit weekend overhandigd in aanwezigheid van Commissaris van de Koningin in Drenthe, Jacques Tichelaar.

Stichting de Hofstede zorgt dat mensen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben via werkprojecten werkervaring op kunnen doen en zo meer kans krijgen op een reguliere baan. Bernard Wientjes: "Stichting de Hofstede verdient deze donatie omdat zij mensen een perspectief biedt op een goede plek in de samenleving. Een plek op de arbeidsmarkt is daarvoor vaak een belangrijke eerste stap.”

Het Drents Bureau Aangepast Sporten zet de activiteiten van de voormalige stichting Euro Camp voort. Euro Camp was de organisator van topsportevenementen voor mensen met een handicap. Door malversaties is de stichting helaas failliet gegaan. Bernard Wientjes: “Ik hoop dat deze donatie een basis vormt voor een nieuwe start en andere subsidieverstrekkers over de streep zal trekken ook een bijdrage te leveren aan dit initiatief.”

Het Fonds 100 jaar VNO-NCW doet twee keer per jaar een schenking van € 45.300. Afwisselend gaat het bedrag naar een organisatie die ondernemerschap bevordert en een organisatie die een sociaal-maatschappelijk doel nastreeft.

Dit jaar zijn de twee schenkingen gelijktijdig uitgereikt: in Drenthe en in Overijssel.
Het fonds is in 1999 opgericht ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van VNO-NCW met het geld dat daarvoor door ondernemingen is bijeengebracht.

Partners