Wientjes: initiatief één noordelijke provincie 'goede zaak'

Wientjes3 19 Mei 2010

Bernard Wientjes noemt het initiatief van het Noorden om te komen tot één provincie 'een goede zaak'. Hij vertelde dit na afloop van zijn bezoek aan het Noorden, waar hij de leden van VNO-NCW Noord toesprak over verschillende onderwerpen.

Wientjes: "Op het gebied van economie is het Noorden één geheel. Als je gaat samenwerken en misschien zelfs gaat fuseren, met behoud van de merken Groningen, Friesland en Drenthe, dan sla je een aantal vliegen in één klap. Je kunt kosten besparen, de kwaliteit verhogen en het aantal aanspreekpunten voor ondernemingen verkleinen."

Ook sprak de landelijke voorzitter van VNO-NCW zich uit over de kracht van het Noorden en de uitdagingen die er liggen. Zo pleitte hij onder andere voor een noordelijke focus op energie en logistiek. Ook is Wientjes tevreden over de ontwikkelingen in de landelijke politiek.

Benieuwd naar het hele interview met Bernard Wientjes?
Bekijk dan het interview via http://www.youtube.com/watch?v=LadFilnDDq8&feature=channel

Partners