Daan Kleijn winnaar VNO-NCW Noord Talent Award

daan kleijn 3 Sep 2010

Jazzgitarist Daan Kleijn is de winnaar van de VNO-NCW Noord Talent Award 2010. De 22-jarige Kleijn ontvangt deze prijs vrijdagavond tijdens het jaarlijkse Ondernemersgala in Martiniplaza uit handen van Bert van der Haar, voorzitter VNO-NCW Noord.

Kleijn, derdejaars gitaarstudent van de jazzafdeling van het Prins Claus Conservatorium in Groningen, ontving naast een trofee en een oorkonde een studiebeurs ter waarde van €2.500.

VNO-NCW Noord reikt jaarlijks de Talent Award uit aan een jong talent uit Noord-Nederland dat uitblinkt op het gebied van muziek of dans. Het koesteren van cultureel talent is volgens VNO-NCW Noord essentieel voor een gezonde en bloeiende regio. Met de award en de studiebeurs willen wij hier een steentje aan bijdragen en de horizon van een groot talent verbreden.

Kleijn bewees tijdens het Ondernemersgala zijn muzikale kwaliteiten met een optreden in samenwerking met muziek- en theatergroep Zenga!. De jonge Groninger, afkomstig uit Peize, werd voor de prijs voorgedragen door het Prins Claus Conservatorium (PCC).

“Sinds de aanvang van zijn studie valt Daan Kleijn op door zijn talent, goed ontwikkelde smaak en gretigheid naar nieuwe informatie”, aldus Joris Teepe van de jazzafdeling van het PCC. “Zijn jazzvocabulaire en instrumentale techniek zijn spectaculair ontwikkeld.” Kleijn speelt ook in de band Roos., waarmee hij meerdere cd’s heeft uitgebracht.

Partners