VNO-NCW Noord: extra steun bouwsector

bouwnn 28 Feb 2011

Op de binnenlandse markt heeft vooral de bouwsector het nog steeds heel moeilijk, zo blijkt uit de conjunctuurenquête van de Kamer van Koophandel, die vandaag in Groningen is gepresenteerd. VNO-NCW Noord pleit dan ook voor extra steun voor deze sector.

Het optimisme van de noordelijke ondernemers over de verwachte omzet over dit kwartaal is gedaald ten opzichte van drie maanden geleden, zo kwam vandaag uit de conjunctuurenquête van de Kamer van Koophandel naar voren.

Het dalende optimisme wil echter niet zeggen dat de economie inzakt, omdat de eerste maanden van het jaar altijd een moeilijke periode vormen. De trend blijft volgens VNO-NCW Noord dan ook positief. Het noordelijke bedrijfsleven profiteert van de groeiende buitenlandse handel. Op de binnenlandse markt heeft vooral de bouwsector het nog steeds moeilijk. Deze sector kan volgens VNO-NCW Noord een impuls krijgen door twee maatregelen:

- Verleng de BTW-verlaging voor particulieren die hun woning laten renoveren of verbouwen en slechts 6% btw hoeven te betalen over het arbeidsloon.
- Het tijdelijk op nul zetten van de overdrachtsbelasting.

Lambert Zwiers, directeur VNO-NCW Noord, over deze twee maatregelen:
Radio-interview RTV Drenthe
Radio-interview Omrop Fryslan

Thema's

Partners