Symposium Wereld Zaken: Bent u al fair bezig?

faire noorden 27 Mrt 2011

Bent u al fair bezig? Of is het tijd dat uw bedrijf anno 2011 haar maatschappelijke verantwoordelijkheden neemt? VNO-NCW Noord nodigt u namens MKB-Nederland Noord en NoordBaak uit op 21 april in de Euroborg in Groningen voor het symposium Wereld Zaken, waar u bijgepraat wordt over- en kennis deelt op het gebied van fair trade en duurzaamheid.

U krijgt, na de aftrap om 12.00 uur met een ‘fairrukkelijke’ lunch, alles te horen over de nieuwe wereldwijde richtlijn ISO26000. Deze norm helpt organisaties hun maatschappelijke verantwoordelijkheden te bepalen en geeft adviezen over de verankering van MVO binnen organisaties. Na deze kennisboost kunt u kiezen uit twee workshops: ‘Duurzaamheid en Sociale Media, welk nieuw medium past bij u?’ of ‘Duurzaam werken levert geld en plezier op’.

In het nabijgelegen Noorderpoort College wacht een groep enthousiaste studenten u voor de borrel op, die deze dag een competitie starten voor het opzetten van een (fictief) fair en duurzaam bedrijf in een branche die aansluit bij de opleiding van de cursisten. Tijdens een rondje speed-daten met de studenten krijgt u inzicht in het MVO van de toekomst en hebben de studenten de mogelijkheid een ‘echte’ ondernemer te ontmoeten.

Locatie
Ontvangst in Euroborg, borrel in het Noorderpoort College, Groningen

Aanmelden
U kunt zich online via deze link aanmelden voor de bijeenkomst. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging en routebeschrijving.

Programma
12.00 uur Inloop en Netwerklunch / biologisch buffet

13.00 uur Is MVO nu ook (al) standaard? Interactieve kennisboost over ISO 26000 door Steven Volkers, MVO prakticist en adviseur in duurzame veranderingen

14.15 uur Twee parallelle workshops

Welk nieuw medium past bij u?
Sociale media, Het Nieuwe Werken en duurzaamheid ontmoeten elkaar in deze sessie van Bart van der Meij, adviseur in innovatief werken

Duurzaam werken levert geld en plezier
Met noordelijke pionier en duurzaamste ondernemer van 2009, Roelof de Vries, ervaren wij de praktijk van duurzaam ondernemen en slim samenwerken

15.15 uur Zijn zij de duurzame ondernemers van morgen? Inspiratieronde en speeddating met leergierige cursisten van Noorderpoort

16.00 uur Visitekaartjes, praatjes en een lekkere borrel

*De tijden zijn inclusief het changement

Thema's

Partners