'Pennnestreek van Den Haag, mokerslag voor Assen'

Bert van der Haar 31 Mrt 2011

Bijgaand de woorden die VNO-NCW Noord voorzitter Bert van der Haar heeft uitgesproken tijdens de koopmanplein manifestatie op 31 maart 2011 tot behoud van de JWF kazerne in Assen.

Dames en heren, 

Als werkgeversvoorzitter in Noord-Nederland heb ik vannacht slecht geslapen, waarom? 

1000 arbeidsplaatsen in de kazerne is 1000 banen buiten de kazerne, dat is 2000 banen totaal.
Den Haag moet met z’n vingers van de kazerne afblijven.
Hoe kunnen we zorgen dat dit niet gaat gebeuren.

We moeten elkaar steunen en veel lawaai maken. Het is een noordelijke aangelegenheid. Vandaag is het Assen, morgen is het Leeuwarden, overmorgen is het Havelte. Dat laten we ons niet gebeuren. Iedereen moet lawaai maken, u, uw buren, uw familie, uw politieke partij, alle commissarissen, John, Max, Jacques, alle noordelijke kamerleden, ongeacht hun politieke achtergrond, links of rechts doet er niet toe.

Alle werkgevers, maar ook alle werknemers als 1 front tegen Den Haag.
En denk nu niet, ach het valt wel mee.
Ik hoor ze in Den Haag al zeggen: 2000 banen dat valt toch wel mee: nee mensen dat valt niet mee. Ik zal uitleggen waarom dat niet mee valt: een kazerne sluiten is je reinste kapitaal vernietiging.

Een pennenstreek van Den Haag is een mokerslag voor de werkgelegenheid  in Assen. We hebben lang gewerkt aan onze economische onafhankelijkheid, we zijn geen achterstandsgebied meer, maar onze economie kan een verlies van 2000 banen niet hebben. 

Als Den Haag niet wil dat wij met de !pet in de hand op het binnenhof komen bedelen om extra steun…… moet de kazerne open blijven. 

We hebben nog 7 dagen om lawaai te maken. Ik reken op u. 

dankuwel.

Thema's

Partners