Verkiezing MKB Vriendelijkste Gemeente Noord Nederland

mediacentrale groningen 13 Mei 2011

Een goed economisch beleid draagt bij aan een optimaal ondernemersklimaat. Om gemeenten uit te dagen hun dienstverlening aan ondernemers te verbeteren, organiseert MKB-Nederland voor de 4e keer de verkiezing MKB Vriendelijkste Gemeente. Op maandag 6 juni maakt MKB-Nederland Noord tijdens een speciale bijeenkomst in de Mediacentrale in Groningen bekend welke gemeente het beste scoort bij ondernemers in Noord-Nederland.

Beoordeling
Elke gemeente is beoordeeld op de aspecten lokale lasten, economisch beleid, communicatie en imago. Nieuwe aspecten die vanaf dit jaar worden meegewogen, zijn aanbestedingsbeleid en betalingsgedrag. De prijsuitreiking heeft voorgaande jaren uitgewezen dat gemeenten zich uitgedaagd voelden hun dienstverlening aan ondernemers te verbeteren. Of de inspanningen resultaat hebben gehad, zal blijken uit de nieuwe ranglijst. Zal de gemeente Skasterlân opnieuw als winnaar uit de bus komen? En wie is deze keer de grootste stijger op de ranglijst?

Resultaten onderzoek administratieve regeldruk Noord-Nederland
Naast het bekend maken van de MKB Vriendelijkste gemeente 2011 worden de uitkomsten gepresenteerd van een onderzoek naar de administratieve lastendruk bij ondernemers in Noord-Nederland. Dit onderzoek, dat in opdracht van KvK Noord is uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Groningen, levert interessante gezichtspunten voor een verbetering van het ondernemersklimaat.

Programma:
15.00 uur Ontvangst
15.15 uur Opening door Riek Siertsema, voorzitter MKB-Nederland Noord
15.20 uur Welkom door Gijs Lensink, nieuwe directeur RTV-Noord
15.25uur Presentatie Onderzoek ‘Administratieve lasten in Noord-Nederland’ door Wim de Kleuver, plaatsvervangend directeur KvK Noord
15.40 uur Toelichting op de prijs door Ron van Gent, directeur MKB-Nederland Noord & Onderzoeksmethode nader verklaard door onderzoeksleider van HanzeConnect
16.00 uur Prijsuitreiking door Riek Siertsema
16.15 uur Afsluiting
16.20 uur Start borrel

Locatie:
Mediacentrale, Helperpark 292 in Groningen

Aanmelden
Graag horen wij of we op uw komst kunnen rekenen. Tijdens de borrel kunt u spreken met de onderzoekers, vertegenwoordigers van de gemeenten, medebestuurders en ondernemers. U kunt zich als lid van VNO-NCW Noord aanmelden door een e-mail te sturen aan: s.noord@mkb.nl  of telefonisch via telefoonnummer 050-5275757. Graag tot ziens op maandag 6 juni!

De verkiezing van de MKB Vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland Noord en vindt in Noord Nederland plaats in samenwerking met VNO-NCW Noord, KvK Noord, RTV Noord en HanzeConnect.

Partners