Focus op 'Waardeketens van de toekomst'

waardeketens 2 Sep 2011

Heeft u een innovatieplan waarvoor u € 30.000 goed kunt gebruiken? Meld u dan aan voor de informatiemiddag van Lean Innovation Network op dinsdag 13 september 2011 in Heerenveen. Tijdens deze bijeenkomst wordt u op de hoogte gesteld van een IPC aanvraag (Innovatie Prestatie Contract) die u de kans biedt om met een investering van € 6.000 een innovatietraject van € 60.000 te realiseren.

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft in maart 2011 in totaal € 26 miljoen beschikbaar gesteld om samenwerking en innovatie in het MKB te versterken. De eerste tender heeft reeds plaatsgevonden en naar verwachting wordt de tweede tender in het najaar opengesteld. Met VNO-NCW Noord als penvoerder neemt Lean Innovation Network het initiatief een goede aanvraag in te dienen.

Waardeketens van de toekomst
Op basis van contacten met een eerste groep belangstellende MKB ondernemers is gekozen voor focus: op ‘Waardeketens van de toekomst’, een thema waar VNO-NCW Noord grote waarde aan hecht en heeft opgenomen in haar strategische agenda. Het traject behelst waardeketens in industrie en logistiek, voeding- en agribusiness, gezondheid en sport en het onderwijs.

Rond deze thema’s wil Lean Innovation Network nieuwe clusters bouwen van innovatieve ondernemingen in de industrie, gezondheidszorg, ICT, serious gaming, design, media, vormgeving, High Tech, Sensor- en Vision Technology. Graag maken wij kennis met u en uw innovatieplannen. Het kan hierbij gaan om conceptinnovatie, product- en dienstinnovatie en Procesinnovatie (Lean Transformation & Ketenintegratie).

De verwachting is om op korte termijn 10 tot 20 MKB bedrijven bij elkaar te brengen om tot een uitstekende gezamenlijke aanvraag te komen. Het maximale budget per bedrijf per tweejarig innovatieproject is € 60.000. Van deze € 60.000 mag u 40% in eigen uren besteden (in natura: 400 uren van uw eigen medewerkers x € 60- = € 24.000). Voor de resterende € 60.000 - € 24.000 = € 36.000 (voor out-of-pocket kosten) kunt u € 30.000 subsidie ontvangen. Uw eigen bijdrage in twee jaar is dus slechts € 6.000.

Samenwerking en kennisdeling
Maximaal 80% van het totale budget van € 60.000 komt ten goede aan uw eigen Innovatie Project. Minimaal 20% van het totale budget moet worden besteed aan gezamenlijke activiteiten (samenwerking en kennisdeling). Deze gezamenlijke activiteiten worden vormgegeven binnen het Lean Innovation Network. Binnen dit traject wordt, afhankelijk van de innovatieplannen, nauw samengewerkt met verschillende kennisinstellingen (hogescholen uit Noord Nederland, universiteiten) en andere top-instituten (bijv. Gameship, Dutch Polymer Institute, Dinalog, Wetsus, Sensor Universe en Energy Valley).

Aanmelding
Indien u geïnteresseerd bent in deze IPC aanvraag en bij de informatiemiddag aanwezig zult zijn, kunt u dit kenbaar maken aan Gerda Specken van Lean Innovation Network via info@leaninnovationnetwork.com. De informatiemiddag vindt plaats op dinsdag 13 september aanstaande bij De Match in Heerenveen.

Ook als u geïnteresseerd bent in de aanvraag, maar kunt 13 september niet kunt komen, kunt u contact opnemen met Lean Innovation Network.

Locatie Informatiemiddag 13 september
De Match (gebouw Rabobank, naast Abe Lenstra Stadion)
De Opslach 51
8448 GV Heerenveen

Tot slot, als u wel geïnteresseerd bent, maar twijfelt over uw MKB-status, meld u zich dan toch aan. Lean Innovation Network zoekt vervolgens uit wat de mogelijkheden zijn.

Thema's

Partners