'Ondernemers blij met schrappen verplichte KvK-heffing'

verhagen 7 Sep 2011

Minister Verhagen van Economische Zaken wil de verplichte heffing, die de Kamer van Koophandel (KvK) jaarlijks aan ondernemers in rekening brengt, vanaf 2013 afschaffen. Daarmee verlost hij ondernemers van een jaarlijks terugkerende ergernis, stellen VNO-NCW en MKB-Nederland. Ook wil Verhagen de KvK moderniseren. De ondernemingsorganisaties zijn ook blij met de moderniseringplannen voor de KvK van Verhagen.

Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland morren ondernemers al jaren over de verplichte heffing. Dat is een principekwestie, volgens de ondernemingsorganisaties, omdat ondernemers vinden dat de Kamers van Koophandel hun taak efficiënter (centraal en digitaal) en goedkoper kunnen uitvoeren. Verder dragen zij bij aan activiteiten waarvan zij zelden of nooit gebruik maken. De herkenbaarheid is de laatste jaren dan ook onder druk komen te staan, stellen de ondernemingsorganisaties.

VNO-NCW en MKB-Nederland vinden het daarom een goede stap dat de twaalf regionale KvK’s met ingang van 2013 opgaan in een nieuwe organisatie. Dit 'Ondernemersplein' wordt gefinancierd vanuit de algemene middelen. Ondernemers kunnen hier terecht voor al hun overheidszaken. Een efficiënte modernisering van de dienstverlening is wat VNO-NCW en MKB-Nederland betreft hoog nodig. Vandaag de dag zoeken de meeste ondernemers alles online op en handelen ze zaken het liefst ook digitaal af.

De ondernemersorganisaties zien met interesse de nadere uitwerking van minister Verhagens plannen voor de nieuwe Ondernemerspleinen in oktober tegemoet.

Bron: www.vno-ncw.nl


Thema's

Partners