Jonge ondernemers kleuren winkelcentrum in Emmen

marktdag2011 14 Mrt 2012

Winkelcentrum de Weiert in Emmen staat op 31 maart bol van jonge ondernemers. Naast de reguliere winkels zullen er zo’n 40 kraampjes staan die worden bemand door studentondernemers uit Groningen, Friesland en Drenthe. Zij zullen die dag hun koopwaar aan de man brengen tijdens de jaarlijkse marktdag van Jong Ondernemen, de stichting die onderwijs en ondernemers bij elkaar brengt.

Ondernemen leer je niet uit een boekje. Dat leer je door het te doen! Dat vindt Jong Ondernemen (mede opgericht door VNO-NCW), dè aanbieder van praktische ondernemerschapprogramma’s voor het onderwijs. Een van de onderdelen van de programma’s is de marktdag, een grootse en voor iedereen toegankelijk verkoopdag waar de studentondernemers ervaren hoe ze hun producten en diensten het beste aan de man kunnen brengen.

LED-tshirts en fietsalarm te koop
Zaterdag 31 maart zullen er niet minder dan 40 kraampjes uitgestald staan in winkelcentrum de Weiert in Emmen. Grote publiekstrekkers dit jaar zijn onder meer een LED-tshirt, een pannendekselhouder, oranje EK-riemen, broodtrommels met een koelelement, en een heus fietsalarm.

Learning by doing
Jong Ondernemen biedt via speciale onderwijsprogramma’s scholieren van basis- tot wetenschappelijk onderwijs de kans om al doende het ondernemerschap te ontdekken. En dat is hard nodig, want jongeren overwegen al te weinig het entrepreneurschap als serieuze carrièremogelijkheid. Op vmbo-, mbo-, hbo- en wo-niveau runnen de studenten van Jong Ondernemen een jaar lang hun eigen bedrijf. En leren dus al doende wat het hebben van een eigen zaak inhoudt. Onder begeleiding van een docent en een ondernemer schrijven de jonge ondernemers een bedrijfsplan, denken ze na over financieringsmogelijkheden en brengen ze hun eigen, vaak innovatieve product of dienst op de markt.

Jury
De studentondernemers worden de 31e beoordeeld door een vakjury. Deze reikt eind van de middag prijzen uit voor de studentenbedrijven die qua presentatie, klantbenadering en overall concept het meest overtuigen. Juryvoorzitter van deze marktdag is mevrouw Houwing-Haisma, wethouder van Recreatie en Toerisme, Milieu en Duurzaamheid. De jury bestaat uit Annette Verhoef (directeur marketingbureau Verhoef en Co te Emmen en Utrecht), Michael Hoffman (directeur Hoffman Outdoor Media te Groningen), Meine Seinen (directeur Zaken, ABN AMRO district Emmen) en Jeroen van der Ster (directeur bedrijfsvoering Alpha College). De marktdag in Emmen wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Emmen en Hoffman Outdoor Media.

De marktdag vindt plaats van 10.45 tot 17.00 uur in winkelcentrum de Weiert in Emmen. Toegang is gratis. Kom ook naar Emmen en ontmoet de ondernemers van morgen! Meer informatie vindt u op www.jongondernemen.nl

Thema's

Partners