Ooststellingwerf: 'Samen zijn we aan zet'

vliegveld eelde 16 Apr 2012

De Commerciële Club Ooststellingwerf gaat komend weekend in het kader van Publiek Private Samenwerking (PPS) met haar leden op studiereis naar de Floriade en Salzburg. Een afvaardiging van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Ooststellingwerf, gedeputeerden van Provincie Frylân en werkgeversorganisaties reist met de ondernemers mee.

70 ondenemers uit Ooststellingwerf en een brede afvaardiging uit de Publieke Sector gaan tijdens de reis met elkaar in dialoog. Er worden projecten bezocht waar PPS in optima forma is toegepast. Dat geldt voor de samenwerking in het algemeen, maar wordt vooral goed zichtbaar in de zogenaamde PPS trajecten. Daarnaast worden de onderlinge banden nog eens stevig aangehaald.

Projecten die dit weekend in het kader van PPS worden bezocht zijn Groningen Airport Eelde (GAE), De Floriade te Venlo en Tauern Spa en Gipfelwelt3000 te Zell am See (Oostenrijk). Over Groningen Airport wordt ingegaan op de recentelijk aangekondigde baanverlenging en de effecten en belang die dat voor de noordelijke economie heeft. VNO-NCW Noord directeur Lambert Zwiers zal op het vliegveld een korte beschouwing geven op PPS in het Noorden.

Vervolgens wordt de groep ontvangen op de Floriade door LWV directeur Wim Weijnen. Hier volgt een symposium over het centrale thema waar VNO-NCW, de lokale overheid en enkele deelnemende ondernemers aan de Floriade, Scelta en de Rabobank aan het woord komen. Na het symposium zal de groep het Floriadeterrein bezoeken.

In Zell am See wordt de delegatie ontvangen door de lokale autoriteiten bij Tauern Spa en Gipfelwelt3000. Hier wordt de groep bijgesproken over de totstandkoming van beide unieke projecten en wat de samenwerking betekent voor de lokale werkgelegenheid en het toerisme.

Met dit initiatief wil de commerciële Club Ooststellingwerf invulling geven aan haar rol en ambitie om een platform aan ondernemers te bieden waarbinnen formeel en informeel contacten worden benut en samen te komen tot een gezonde economische ontwikkeling binnen de gemeente Ooststellingwerf.

FOTO: Jos Hillen en Monique Clarisse van Groningen Airport Eelde.

Partners