Jojo Bottema winnares 'De Hak 2012'

jojo bottema 10 Mei 2012

Tijdens de eerste editie van zakenevenement She-Vent ( ‘Zakenvrouw op de hak’) is ‘De Hak 2012’ uitgereikt aan Jojo Bottema, directeur Facilitair Bedrijf van de Rijksuniversiteit Groningen. In congrescentrum Hanze Plaza kreeg zij de bokaal uitgereikt door de organisatoren van She-Vent: Monique Huizenga (Niquell Organisatiebureau) en Dorothea Piek (Buro Goeie Grond).

‘De Hak 2012’ is bestemd voor diegene die de positie van de vrouw en diversiteit belangrijk vindt en versterkt. Jojo Bottema's visie is helder: ‘Ik kies voor goede vrouwen en die zijn er genoeg’ . Dit resulteerde er in vijf jaar tijd in dat na haar aanstelling 100 vrouwen en 151 (voornamelijk technische) mannen werkzaam zijn bij het Facilitair Bedrijf van de Rijksuniversiteit Groningen.

In het juryrapport wordt Jojo Bottema geroemd om haar inzet in het delen van kennis binnen haar ‘arbeidzame leven’  – binnen haar eigen organisatie -  maar ook ver daarbuiten. Zij is aangesloten bij diverse (sociale) activiteiten en ondersteunt diverse goede doelen/initiatieven. Een vrouw met een groot hoofd qua kennis en een groot hart qua delen & stimuleren van verschillende omgevingen en in het bijzonder de positionering van de vrouw.  Bottema heeft zelf een beslissingsbevoegde positie binnen haar organisatie, is zich daar van bewust en gebruikt dat podium (actief) om andere vrouwen een volgende trap op de trede te laten zetten.

De eerste editie van She-Vent werd voorgezeten door Angela Groothuizen, die sprekers als Esseline Schieven (directeur Ontwikkeling en Uitvoering RO/EZ, gemeente Groningen) en  Janneke van Heugten (vrouwenindemedia.nl) introduceerde. De 150 aanwezige vrouwen en 10 (!) mannen waren onder de indruk van de diverse workshops, allemaal gegeven door power-vrouwen uit Noord-Nederland, met als onderliggend thema ‘diversiteit’.

Want wie doet het nu beter in Noord-Nederland? Zijn dat de mannen? Of spant de vrouw eigenlijk de kroon in het zakenleven? Dat is de gedachte achter She-Vent, het evenement waarbij ambitieuze zakenvrouwen uit Noord-Nederland hun expertise aan de man brengen. Of aan de vrouw…

Partners