VNO-NCW Noord lanceert app voor noordelijk bedrijfsleven

app vno-ncwnoord 15 Mei 2012

VNO-NCW Noord heeft een mobiele applicatie (app) voor smartphones gelanceerd. De app, ontwikkeld door Quintor, werd gepresenteerd tijdens Hét Noordelijk Overleg, waaraan bestuurders van VNO-NCW Noord, gedeputeerden en noordelijke Tweede Kamerleden deelnemen.

De app, beschikbaar voor iPhone, Android en Windows Phone toestellen, biedt een overzicht van alle nieuws- en persberichten van VNO-NCW Noord en van de bijeenkomsten die worden georganiseerd. Daarnaast zijn de contactgegevens van VNO-NCW Noord en achtergrondinformatie mobiel toegankelijk gemaakt.

De app biedt diverse interactieve mogelijkheden: zo kun je direct contact opnemen met VNO-NCW Noord per mail of telefoon, kun je activiteiten met één druk op de knop in je agenda plaatsen en er naartoe navigeren wanneer de bijeenkomst plaatsvindt. Op korte termijn wordt de app verder uitgebreid met landelijk nieuws, functies voor het aan- en afmelden voor bijeenkomsten en andere community functies.

VNO-NCW Noord haakt hiermee in op de actuele vraag van haar leden. Leden die veel onderweg en/of in bespreking zijn en informatie tot zich willen nemen via een mobiele app. Johan Tillema, CEO van Quintor: “De toekomst is mobile, klanten verwachten dat zij informatie op ieder moment op elke locatie kunnen raadplegen. In sommige sectoren is het mobiele kanaal al belangrijker dan communicatie via een website. Denk bijvoorbeeld aan het belang van internetbankieren voor de bancaire sector. Mobiele devices verdringen in een razend tempo PC's en laptops. Deze beweging verloopt nog sneller dan de opkomst van websites eind jaren 90.”

Quintor is verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling, het design en de bouw van de mobiele app van VNO-NCW Noord. De app is beschikbaar voor het Android, iOS (iPad/iPhone) en het Windows Phone platform.

De app is gratis te downloaden via de app-stores.

Partners