Verkiezingsdebat: Europa en de regio

verkiezingen_2012 27 Jun 2012

Op donderdag 6 september organiseert het EU-netwerk Noord-Nederland een verkiezingsdebat, met als thema: Europa en de regio. VNO-NCW Noord leden zijn hiervoor uitgenodigd. Het debat vindt plaats in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. 

Het debat staat onder leiding van journalist Koos van Houdt, onder andere EU correspondent voor het Friesch Dagblad. Aan de forumdiscussie nemen deel: Jan Mulder (VVD), Esther de Lange (CDA), Gerben Jan Gerbrandy (D66), Bas Eickhout (GroenLinks), Thijs Berman (PvdA) en Eric Smaling (SP).

Thema's die aan de orde zullen komen zijn: Europese samenwerking en de betekenis hiervan voor een regio zoals Noord-Nederland, Gemeenschappelijk Landbouw Beleid en Regionale Fondsen. Dit alles in de context van de Tweede Kamer verkiezingen op 12 september.

Het debat vindt plaats op uitnodiging van het EU-netwerk Noord-Nederland, dat met meerdere bijeenkomsten per jaar de belangrijkste Europese thema’s aankaart en hierdoor Brussel en Noord-Nederland nader tot elkaar brengt. De initiatiefnemers van dit netwerk zijn LTO Noord/Europe Direct en de Europese Beweging Nederland. Er wordt samengewerkt met het informatiebureau van het Europees Parlement in Den Haag

Thema's

Partners