Noordelijk verkiezingsdebat over Europa

eu netwerk debat 2 Sep 2012

Het EU-netwerk Noord-Nederland organiseert op donderdag 6 september een verkiezingsdebat over de Europa paragraaf van zes politieke partijen (zie hieronder). Wat betekent Europese samenwerking voor Noord-Nederland? Wat zijn de mogelijke gevolgen als de Eurocrisis niet opgelost wordt? Welke toekomst voor landbouw-, regionaal en kennisbeleid? Wat mag het kosten en wie betaalt? Welke rol speelt het Europees Parlement?

Datum: donderdag 6 september 2012
Tijd: zaal open om 19.30 uur, debat van 20.00-22.30 uur. Vooraf, tijdens de pauze en na afloop zal er ruim voldoende gelegenheid zijn voor informele contacten.
Locatie: Rode Zaal (aan de oostzijde, zijde van de snelweg), Abe Lenstra Stadion, Heerenveen

Debatleider: Koos van Houdt, Europa correspondent Friesch Dagblad

Deelnemers:
-          Thijs Berman (PvdA, Europarlementariër)
-          Bas Eickhout (GroenLinks, Europarlementariër)
-          Gerben-Jan Gerbrandy (D66, Europarlementariër)
-          Esther de Lange (CDA, Europarlementariër)
-          Jan Mulder (VVD, Europarlementariër)
-          Eric Smaling (Kandidaat Tweede Kamerlid SP)

U kunt zich aanmelden via een mail aan Klaas Johan Osinga via klaasjohan@yahoo.com. Voor meer informatie: 06 10586047.

Aan deze avond wordt meegewerkt door het Informatiebureau van het Europees Parlement in Den Haag.

Tips:
-          Voor hen die een Linkedin account hebben: graag wijzen wij u op het bestaan van een LinkedIn groep voor het EU-Netwerk Noord-Nederland.  Dit biedt u de mogelijkheid om rechtstreeks contact te hebben met andere leden van de groep.
-          zie de sites van LTO Nederland (http://www.lto.nl/nl/25222801-Actueel.html?path=10803728) en VNO NCW (http://www.vno-ncw.nl/Publicaties/Brochures/Pages/Nederland_leeft_van_Europa_170.aspx) voor de brochure “Nederland leeft van Europa”.

Het EU netwerk Noord-Nederland bestaat sinds oktober 2010. Het netwerk bestaat uit 200 inwoners van Noord-Nederland die professioneel, politiek, privé of anderszins geïnteresseerd zijn in de Europese Unie. In het netwerk zijn bedrijfsleven, overheid, onderwijs, cultuur, wetenschap en politiek vertegenwoordigd. Er zijn tot dusver negen bijeenkomsten geweest:  “De staat van Europa” (met Jan Mulder), “de positie van de Nederlandse regio in Brussel” (Koos van Houdt), “het toekomstig regionaal beleid van de Europese Commissie” (Philip McCann), “Healthy Ageing project” (Ferd Crone), “Leven Lang Leren” (Anne Potters, CINOP), “De staat van Europa” (Thomas von der Dung), “Energietransitie 2050” (Jan Ros), “exportondersteuning” (Gabriëlle Kühn, Dirk Jan Hummel) en “Regionale kennisontwikkeling” (ASTRON, Dwingeloo).

Thema's

Partners