Deji winnaar VNO-NCW Noord Talent Award 2012

adedeji 12 Sep 2012

Gitarist Adetayo Olugbenga Adedeji (roepnaam Deji) is de winnaar van de VNO-NCW Noord Talent Award 2012. De 31-jarige Deji, afkomstig uit Nigeria, ontvangt deze prijs afgelopen vrijdag tijdens het jaarlijkse Ondernemersgala uit handen van Bert van der Haar, voorzitter VNO-NCW Noord.

Deji is een zeer getalenteerde Afrikaanse gitarist (en zanger) die sinds 2012 jazz studeert aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Joris Teepe, hoofd van de jazzafdeling: “Bij zijn toelatingsexamen was direct duidelijk dat Deji een natuurtalent is.  Hij speelt gitaar met veel emotie en overtuigingskracht. Gezien het jaarlijks groeiend aantal aanmeldingen voor gitaar en het beperkt aantal plekken moet men van goede huize komen om direct in het eerste jaar te worden geplaatst. Deji zorgde er echter voor dat er geen moment van twijfel mogelijk was.”

Winfred Buma, hoofdvakdocent Jazz-gitaar: “Deji is een getalenteerd en inmiddels ervaren musicus, die zijn liefde voor jazz combineert met zijn Afrikaanse roots. Hij onderscheidt zich als mens en student door zijn aimabele en bescheiden persoonlijkheid, maar op het podium door zijn aanstekelijke en expressieve performance.”

Deji is inmiddels ook toegelaten tot de zangopleiding van het Prins Claus Conservatorium en heeft recent een cd uitgebracht met eigen werk. Naast een trofee en een oorkonde, ontvangt Deji van VNO-NCW Noord een studiebeurs ter waarde van €2.500.     

VNO-NCW Noord reikt de Talent Award jaarlijks uit aan een jong talent uit Noord-Nederland dat uitblinkt op het gebied van muziek of dans. Het koesteren van cultureel talent is volgens VNO-NCW Noord essentieel voor een gezonde en bloeiende regio. Met de award en de studiebeurs willen wij hieraan een steentje bijdragen en de horizon van een groot talent verbreden.

Wilt u meer weten over de winnaar van de Talent Award? Luister zijn muziek en bestel zijn cd op http://adedejiadetayo.com/

Thema's

Partners