UPDATE: Noordelijke ondernemers hijsen Europese vlag

Noordelijke ondernemers hijsen Europese vlag 12 Sep 2012

Bij veel ondernemers is de afgelopen weken de Europese vlag uitgegaan en deze blijft wapperen tot en met de verkiezingen op 12 september. Op deze manier onderstrepen ondernemers dat de Nederlandse economie onlosmakelijk verbonden is met Europa. VNO-NCW Noord heeft haar leden gevraagd de Europese vlag te hijsen. Vele ondernemers hebben hier gehoor aan gegeven.

Bert van der Haar, voorzitter van VNO-NCW Noord, stelt: “De discussie over Europa en de euro wordt te vaak en te veel gevoerd op basis van emotie. Maar beseffen we wel dat we jaarlijks 180 miljard aan Europa verdienen? Driekwart van onze export gaat naar Europa, 60 procent daarvan nemen MKB-ers voor hun rekening. We hebben veel geïnvesteerd en belegd in Europa. Er zijn 1,5 miljoen banen mee gemoeid. Ondernemers moeten er niet aan denken dat Europa en de euro uit elkaar zouden vallen.”

UPDATE: Vele noordelijke ondernemers hebben de vlag uitgehangen. Bij de Dokkumer Vlaggen Centrale zijn naar aanleiding van de actie 187 vlaggen besteld. Bekijk hieronder hoe de vlag uithangt bij !Pet, BASF, de Rijksuniversiteit Groningen, Donkergroen en uiteraard bij VNO-NCW Noord.

Thema's

Partners