VNO-NCW en de verkiezingen

Nederland leeft van europa 12 Sep 2012

Op 12 september zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Die gaan ook over onze toekomst in Europa. Nederland leeft van Europa. Wij verdienen 120 miljard per jaar aan onze export en daarnaast nog eens 60 miljard per jaar aan de opbrengst van belegd vermogen. Van onze export komt 60% voor rekening van het Midden- en Kleinbedrijf. Er werken 1,5 miljoen mensen alleen al in de exportsectoren zelf. Het is van belang dat deze feiten ook bekend worden en daarom zullen VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland deze boodschap actief uitdragen in de verkiezingsperiode via een landelijke en regionale mediacampagne. Er komen acties via televisie, radio en social media waarin ondernemers aan het woord komen. Op die manier kunnen politieke keuzen gebaseerd worden op feiten.

Zie ook:

- Stemwijzer voor ondernemers

- www.europaendefeiten.nl

- Noordelijke ondernemers hijsen de vlag

- Brochure: Nederland leeft van Europa

- Brochure: Nederland moet het weer gaan verdienen

- Video: Ondernemers over Europa en de feiten

In de periode zaterdag 1 september tot en met dinsdag 11 september worden radio- en televisiespotjes uitgezonden op landelijke en regionale omroepen en op BNR (Business News Radio). In deze spotjes vertellen ondernemers uit het hele land waarom de Europese Unie zo belangrijk voor ze is. Bekijk deze video's op http://www.youtube.com/vnoncw

Thema's

Partners