Dirk-Jan Huizingh winnaar JOP 2012

jop2012 20 Nov 2012

Dirk-Jan Huizingh van Peperzaken heeft gisteravond de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden 2012 gewonnen. Peperzaken won naast dé Jonge Ondernemersprijs ook de provincieprijs van Groningen. Julien Scholte van Juuls Jackets uit Friesland werd de Friese provinciewinnaar en Peter Koops van Xpression Manager uit Emmen de winnaar van Drenthe.

Het was de 11e keer dat de JOP werd uitgereikt. De finaleavond speelde zich af in de sfeervolle ambiance van Theater De Nieuwe Kolk in Assen, waar zo'n 400 toeschouwers getuige waren van de strijd tussen zeven finalisten. De presentatie was in handen van voormalig JOP-winnaar Nelleke Mulder en Atze J. Lubach.

Winnaar
Peperzaken, een full service app ontwikkelaar, won naast de Jonge Ondernemersprijs ook de provincieprijs van Groningen. Namens de jury noemde Erik-Jan Kreuze de volgende argumenten voor de overwinning van Peperzaken: "gedreven, oplettend, inspringend op nieuwe ontwikkelingen in een complexe markt en topspeler in het segment." Peperzaken is als ontwikkelaar van software voor mobiele telefoons, ook wel 'apps' genoemd, in 3,5 jaar tijd uitgegroeid van 2 naar 13 medewerkers. Dirk-Jan Huizingh werkt samen met deze (zoals hij ze noemt) 'App Stars' aan de beste en mooiste apps van Nederland. Dirk-Jan Huizingh: " Het winnen van de JOP plaatst de ICT branche in onze regio in een positief daglicht. We hebben al aardig voet aan de grond in het Westen, maar kunnen nu wat meer euro's naar het Noorden importeren."

Overige winnaars
Julien Scholte van Juuls Jackets uit Friesland werd de Friese provinciewinnaar en Peter Koops van Xpression Manager uit Emmen de winnaar van Drenthe. Julien Scholte werd geprezen om haar frisse uitstraling en het professioneel neerzetten van haar merk. Peter Koops werd gecomplimenteerd met zijn innovatieve oplossingen voor de grafische industrie. De aanmoedigingsprijs ging naar Greetje Veneboer van Kynologisch Centrum Jeugdzorg Assen. Zij begeleidt probleemjongeren in het succesvol trainen met honden.

Prijzen
Naast de publiciteit en bekendheid die het winnen van de JOP met zich meebrengt, ontvingen de drie winnaars ook een waardecheque van NDC Mediagroep. Zij kunnen deze cheque gebruiken voor advertenties in de online en/of offline media van NDC Mediagroep.

Foto: Dirk-Jan Huizingh (links) viert met zijn team van App Stars het winnen van de JOP 2012.

Thema's

Partners