Jonge ondernemers kleuren winkelcentrum in Emmen

jong ondernemen emmen 18 Mrt 2013

Winkelcentrum de Weiert in Emmen staat komende zaterdag, 23 maart, bol van jonge ondernemers. Naast de reguliere winkels zullen er zo’n 40 kraampjes staan die worden bemand door studentondernemers uit Groningen, Friesland en Drenthe. Zij zullen die dag hun koopwaar aan de man brengen tijdens de jaarlijks marktdag van Jong Ondernemen, de stichting die onderwijs en ondernemers bij elkaar brengt.

Ondernemen leer je niet uit een boekje. Dat leer je door het te doen! Dat vindt Jong Ondernemen, dè aanbieder van praktische ondernemerschapprogramma’s voor het onderwijs. Een van de onderdelen van de programma’s is de marktdag, een grootse en voor iedereen toegankelijk verkoopdag waar de studentondernemers ervaren hoe ze hun producten en diensten het beste aan de man kunnen brengen.

Bobkeys en spinnenvanger te koop
Zaterdag 23 maart zullen er niet minder dan 40 kraampjes uitgestald staan in winkelcentrum de Weiert in Emmen. Grote publiekstrekkers dit jaar zijn onder meer spinnenvangers, glow in the dog veiligheidsset, vibrating speakers, bobkeys en BBQ- & wood candles.

Learning by doing
Jong Ondernemen, een initiatief van o.a. VNO-NCW, biedt via speciale onderwijsprogramma’s scholieren van basis- tot wetenschappelijk onderwijs de kans om al doende het ondernemerschap te ontdekken. En dat is hard nodig, want jongeren overwegen al te weinig het entrepreneurschap als serieuze carrièremogelijkheid. Op vmbo-, mbo-, hbo- en wo-niveau runnen de studenten van Jong Ondernemen een jaar lang hun eigen bedrijf. En leren dus al doende wat het hebben van een eigen zaak inhoudt. Onder begeleiding van een docent en een ondernemer schrijven de jonge ondernemers een bedrijfsplan, denken ze na over financieringsmogelijkheden en brengen ze hun eigen, vaak innovatieve product of dienst op de markt.

Jury
De studentondernemers worden de 23e beoordeeld door een vakjury. Deze reikt eind van de middag prijzen uit voor de studentenbedrijven die qua presentatie, klantbenadering en overall concept het meest overtuigen. De jury bestaat uit Annette Verhoef (directeur marketing- en communicatiebureau Verhoef & Co te Emmen en Utrecht), Michael Hoffman (directeur Hoffman Outdoor Media te Groningen), Kees Kuijpers (oud-ondernemer) en Dènis Assen (multipreneur). Wethouder Mariet Thalens-Kolker (Onderwijs en Kennisinnovatie) opent de Marktdag in Winkelcentrum de Weiert op zaterdag 23 maart om 10:45 uur.

De marktdag vindt plaats van 10.45 tot 17.00 uur in winkelcentrum de Weiert in Emmen. Toegang is gratis. Kom ook naar Emmen en ontmoet de ondernemers van morgen! Meer informatie vindt u op www.jongondernemen.nl.

De marktdag in Emmen wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Emmen, winkelcentrum De Weiert, Zernike Group, Hoffman outdoor media, Kamer van Koophandel en Moma design, bureau voor visuele communicatie.

Thema's

Partners