Eric Jansen winnaar De Hak 2013

De Hak 2013 Eric Jansen 29 Mei 2013

Dinsdag 28 mei vond in Congrescentrum Hanze Plaza de tweede editie van het zakenevenement She-Vent plaats, met als thema ‘Zakenvrouwen en –mannen met pit’. Aan het eind van deze dag is ‘De Hak 2013’ uitgereikt. Eric Jansen, directeur Kamer van Koophandel Noord-Nederland, kreeg de bokaal uitgereikt door de winnares van 2012: Jojo Bottema, directeur Facilitair Bedrijf Rijksuniversiteit Groningen.

‘De Hak 2013’ is bestemd voor diegene die de positie van de vrouw en diversiteit belangrijk vindt en versterkt. In het juryrapport wordt Eric Jansen geroemd om zijn bewustzijn bij het aantrekken / aanstellen van vrouwen binnen zijn organisatie. Hij vindt een evenwicht tussen man / vrouw op de werkvloer en op beslissingsbevoegde posities – van belang.

Het delen van kennis doet hij binnen zijn “arbeidzame leven” alom – binnen zijn eigen organisatie, maar ook daarbuiten. De nieuwjaarsbijeenkomst in januari van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland is een mooi voorbeeld. Eric Jansen heeft het commentaar van een aantal vrouwelijke ondernemers op de bijeenkomst in 2012: 'wat een zwarte pakken, waar zijn de vrouwen', heel serieus genomen. Afstemming met  die vrouwelijke ondernemers heeft geleid tot de bijeenkomst van dit jaar. Een programma met twee vrouwelijke sprekers, jong talent en een vrouwelijke dagvoorzitter. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst heeft Eric lef getoond en plenair benoemd hier bewust voor gekozen te hebben!

De tweede editie van She-Vent was een inspirerende dag met een mooi en divers programma, ingevuld door ambitieuze (zaken)vrouwen. Plenaire sprekers als Agnes Mulder, Tweede Kamerlid voor het CDA, Tineke Rensen van Powerevents en Monique Koolman van de gemeente Groningen, namen de bezoekers mee in pittige verhalen over ondernemerschap, je eigen financiële mindset en de vraag naar andere competenties en coproductie. De 150 aanwezige vrouwen en 20 (!) mannen waren onder de indruk van de diverse workshops, allemaal gegeven door power-vrouwen uit Noord-Nederland.

Thema's

Partners