123subsidie.nl valt in de prijzen

prijsuitreiking 123 subsidie 6 Jun 2013

De website 123subsidie.nl van het SNN heeft vandaag in Cork, Ierland, de ‘European Price for Innovation in Public Administration’ gewonnen. Daarmee wint SNN ook een bedrag van € 100.000,- dat besteed gaat worden aan optimalisering van de website. De Europese Commissie prees de SNN website om haar publieksvriendelijke aanpak: snelle toegang tot alle beschikbare financieringsmogelijkheden.

123subsidie.nl moest het opnemen tegen 50 andere Europese innovatieve inzendingen. Máire Geoghegan-Quinn, Euro Commissaris van onderzoek, innovatie en wetenschap, overhandigde de prijs aan Henk Emmens, hoofd afdeling Regelingen bij SNN. Ze noemde 123subsidie.nl een ‘outstanding initiative’.

123subsidie.nl
123subsidie.nl is een initiatief van het SNN met als doel ondernemers uit de drie noordelijke provincies sneller en een beter overzicht te geven van de beschikbare subsidieregelingen. Henk Emmens: “Waar nagenoeg alle overheden hun subsidiediensten vanuit de aanbodkant onder de aandacht brengen, kiezen wij ervoor om vanuit de vraag van de klant/aanvrager een passend antwoord te geven.” Het initiatief komt voort uit vele gesprekken met ondernemers die onvoldoende inzicht hadden in subsidiemogelijkheden op diverse terreinen. In de drie en een half jaar dat de website in de lucht is, hebben ruim 50.000 bezoekers de website bezocht. Dit heeft voor het SNN alleen al geleid tot extra subsidieaanvragen van ongeveer €1 miljoen. Inmiddels staan er ruim 110 subsidie- en financieringsmogelijkheden op de website.

Besteding prijzengeld

Met het prijzengeld van € 100.000,- gaat het SNN dit jaar de website uitbreiden en verbeteren. Net zoals bij de oprichting van 123subsidie.nl wordt samen met de gebruiker besloten wat verbeterd of uitgebreid moet worden aan de site.

Thema's

Partners