CdK Tichelaar bemiddelt bij conflict binnen PPG Hoogezand

tichelaar 2013 14 Jun 2013

Drents Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar heeft de afgelopen dagen met succes bemiddeld in een arbeidsconflict tussen de directie van glasvezelproducent PPG Hoogezand en FNV Bondgenoten. Dit deed hij op verzoek van VNO-NCW Noord. Het verschil van inzicht tussen de directie en de bond ging over de continuïteit van het bedrijf in relatie tot eventuele bezuinigingen.

CdK Tichelaar is tevreden met de uitkomst: “Voor de werkgelegenheid in Noord-Nederland is het belangrijk dat het conflict zo snel mogelijk wordt opgelost. We hebben daarin een stap in de goede richting kunnen zetten, mede dankzij de coöperatieve houding van de verschillende partijen”, aldus Tichelaar. “Het is nu aan de directie en de bond om de uitkomst aan hun achterban voor te leggen.”

Glasvezelproducent PPG zit al langer in zwaar weer. Het bedrijf heeft circa 400 werknemers.

Partners