Zaken doen in het Zuiden

Zaken doen in het Zuiden 29 Aug 2013

Doet u zaken in het Zuiden? Meldt u zich dan nu aan voor ‘Zaken doen in het Zuiden’ en ontmoet uw toekomstige zakenpartner op woensdag 25 september a.s. in  de Malietoren in Den Haag.

De bijeenkomst wordt geoprganiseerd door het Plaform for International Education (PIE), waarvan ook de Rijksuniversiteit Groningen lid is. Tijdens verschillende interactieve sessies gaan bedrijven en kenniscentra tijdens de bijeenkomst nader in op de succesfactoren voor ondernemen in opkomende markten in Afrika, Latijns Amerika en Azië. Als ondernemer ontmoet u onder meer Nederlandse kennisinstellingen met wereldwijde alumni netwerken van in Nederland opgeleide professionals uit het Zuiden en collega ondernemers die al actief zijn in de opkomende markten. Welke van uw onderwijs- en onderzoeksvragen ziet u graag beantwoord door de Nederlandse kennisinstellingen?

Naast netwerken maakt u op de markt ook concrete vervolgafspraken of formuleert u ideeën voor Publiek Private Partnerships of projecten die mogelijk gefinancierd kunnen worden uit een van de programma's en regelingen van Agentschap NL. Op de markt is voor een beperkt aantal bedrijven en instellingen ruimte om zich te presenteren. Op deze interactieve netwerkmarkt, brengt uw marktmeester Marcia Luyten vraag en aanbod op dynamische wijze samen.

Programma
13.30 Welkom
14.00 Kick-off door de marktmeester Marcia Luyten (publicist/journalist, Buitenhof-presentator en auteur van het boek 'Dag Afrika') en André van Heemstra (Voorzitter Global Compact NL/voormalig Unilever)
14.15 Interactieve discussie met gastsprekers Menno Smits (Directeur Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud) en Kim Geleynse (Berenschot International en auteur van het boek 'Doing business in Africa'), en de zaal o.l.v. van de marktmeester.
14.45 Best practices van 2 projecten waarbij samenwerking bedrijfsleven en kennisinstellingen centraal staat
15.15 Markt
16.15 Update van de marktmeester over matches op de markt
16:30 Paneldiscussie over de kansen en valkuilen van ondernemen in het Zuiden onder leiding van de marktmeester
17.30 Borrel en hapjes

Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 100,- per persoon (inclusief mogelijkheid tot kosteloze presentatie op de beurs)

Inschrijven
U kunt zich aanmelden via www.pieonline.nl/Activities/Zaken-doen-in-het-Zuiden

Deelnemers
50 vertegenwoordigers uit het NL bedrijfsleven aangesloten bij oa NABC, VNO-NCW, MVO, NWP, Global Compact NL, ABIS, SANEC, NCH.
50 vertegenwoordigers van kennisinstellingen met ruime ervaring in het Zuiden.
Deze middag wordt georganiseerd door Platform for International Education (PIE) in samenwerking met MDF en CINOP en gesponsord door VNO-NCW.

PIE verenigt Nederlandse kennisinstellingen die het belangrijk vinden om vanuit hun kerndoelen bij te dragen aan duurzame maatschappelijke ontwikkeling in de minst ontwikkelde landen.

Partners