Edwin van der Wolf wint VNO-NCW Noord Talent Award 2013

Edwin van der Wolf 7 Sep 2013

Edwin van der Wolf is de winnaar van de VNO-NCW Noord Talent Award 2013. Van der Wolf, vierdejaars student Klassiek Slagwerk aan het Prins Claus Conservatorium, ontving deze prijs gistervond tijdens het jaarlijkse Ondernemersgala uit handen van Bert van der Haar, voorzitter VNO-NCW Noord.

Tijdens zijn VWO-opleiding genoot Van der Wolf (1991) al lessen slagwerk in de Jong Talenten Klas aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Inmiddels heeft hij zijn bachelorexamen afgelegd en is hij van plan om zijn studie in Groningen te vervolgen met de Master-opleiding. Slagwerkdocent Joeke Hoekstra roemt Van der Wolf om zijn adequate, gedisciplineerde stijl en zijn brede artistieke interesse: “naast het spelen van alle ‘klassieke’ instrumenten (pauken, snare drum, marimba) is hij ook zeer bedreven in de Afrikaanse muziek”, aldus Hoekstra.

Van der Wolf is naast zijn studie als remplaçant werkzaam bij het Noord Nederlands Orkest, speelt in diverse ensembles, geeft privélessen klassiek slagwerk, drums en Afrikaanse percussie in zijn eigen studio en heeft ervaring in het doceren op muziekscholen. Kortom: redenen te over om Van der Wolf te nomineren voor de VNO-NCW Noord Talent Award. Naast een trofee en een oorkonde, ontving Van der Wolf van VNO-NCW Noord een studiebeurs ter waarde van €2.500.

Over de VNO-NCW Noord Talent Award

VNO-NCW Noord reikt de Talent Award jaarlijks uit aan een jong talent uit Noord-Nederland dat uitblinkt op het gebied van muziek of dans. Het koesteren van cultureel talent is volgens VNO-NCW Noord essentieel voor een gezonde en bloeiende regio. Met de award en de studiebeurs willen wij hieraan een steentje bijdragen en de horizon van een groot talent verbreden.

UPDATE 9/9/2013:
Luister via deze link naar Edwin van der Wolf op RTV Noord.

Thema's

Partners