Finalisten Dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden 2013 bekend

Jop2012winnaars 13 Sep 2013

De jury van dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden (JOP) heeft de zes kandidaten bekendgemaakt die het intensieve finaletraject van de JOP ingaan, twee uit iedere noordelijke provincie. Er waren 18 halve finalisten, die beoordeeld zijn op ondernemerschap, strategie en visie, financiën en durf en daadkracht.

De finalisten
De finalisten die doorgaan naar de finale in Leeuwarden op 19 november 2013 zijn:

Uit de provincie Drenthe:
Marketing & Anders – Herman van der Poel, Eelde
Katoele Consultancy – Janmar Katoele, Beilen

Uit de provincie Friesland:
Vandaag BSO Sport & Cultuur – Janneke Plantinga, Drachten
Werff Talent – Marije van der Werff, Heerenveen

Uit de provincie Groningen:
Sunrenity – Paul Gesink, Groningen
Fonky Sales – Jordy Oosterveld, Groningen

Traject tot aan de finale
Tot aan de finale bereiden de finalisten onder andere een pittige businesscase voor, die ze tijdens het bedrijfsbezoek van de jury moeten presenteren. Ook volgen ze een drietal workshops op het gebied van presentatietechnieken, omgaan met de media en imagostyling. Hiermee kunnen ze zich voorbereiden op de grote finaleavond.

Vijf prijzen tijdens de finaleavond
Op de finaleavond strijden de zes finalisten voor het hoogst haalbare: dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden 2013. Aan het eind worden vier bokalen uitgereikt: één per provincie en één van deze drie winnaars wint ook nog Dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden. Daarnaast is er dit jaar de aanmoedigingsprijs voor die halve finalist die nog net niet klaar is voor het grote podium.

Laad je op met JOP!

JOP is bedoeld om die ambitieuze ondernemers/ZZP'ers, die nog net dat duwtje nodig hebben om het helemaal te gaan maken, een podium te bieden. Laad je op met JOP! Want dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden geeft en vraagt energie, laadt op, zet in beweging en geeft stuwende kracht. De JOP verbindt!

Foto: De JOP-winnaar van 2012: Peperzaken BV uit Groningen.

Thema's

Partners