Israëlische kennis- en handelsdelegatie bezoekt Groningen

Gasuniegebouw 25 Okt 2013

Op 20 november vindt in het gebouw van Gasunie in Groningen een conferentie plaats als onderdeel van een Israëlische kennis- en handelsmissie die van 19 tot 21 november Nederland bezoekt. De missie bestaat uit Israëlische bedrijven en kennisinstellingen die zaken willen doen in Nederland. Thema van de handelsmissie is innovatieve ontwikkelingen op het gebied van waterbeheer, agro-food en energie. Sectoren waar Nederland, met name Noord-Nederland sterk in is. Vooral op het gebied van energie en de koppeling tussen energie en water en agro-food liggen er kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven, nu Israël begonnen is om de grote gasvelden voor de kust te exploiteren.

De conferentie is gericht op uitwisselen van kennis, het leggen van contacten en het delen van vraag en aanbod. Het programma omvat pitches en presentaties en er is gelegenheid om toekomstige zakenpartners te ontmoeten en te spreken. De conferentie wordt afgesloten met een informeel buffet.

Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die geïnteresseerd zijn in zakendoen met Israël worden van harte uitgenodigd voor de conferentie. Deelnemers van de Israëlische missie zijn bedrijven uit bovengenoemde sectoren. Tot de nu aangemelde bedrijven behoren verder een internationaal logistiek- en kabelbedrijf, een waterzuiveringsbedrijf met UV-oplossing voor de voedselindustrie, nanotechnologische oplossingen voor olievervuiling, ICT-bedrijven met specifieke oplossingen voor meet- en regeltechniek, ontwikkeling van high tech kunststofpijpleidingen, en veiligheid en beveiligingstechnologie. Er worden tussen de 30 en 40 bedrijven verwacht. Het bijwonen van de conferentie is kosteloos.

Voor geïnteresseerde bedrijven bestaat de mogelijkheid tot deelname aan een vervolgmissie naar Israël en naar de Palestijnse gebieden. Deze uitgaande missie vindt plaats van 7-9 december 2013. Een unieke kans om de opgedane contacten te verdiepen. De inkomende en de uitgaande missie worden geleid door de premier van het desbetreffende land.

Conferentieprogramma woensdag 20 november
09.30 uur, inloop
10.00 uur, opening conferentie, gevolgd door presentaties van IL-NL deelnemers
16.30 uur, B2B-ontmoetingen
18.00 uur, buffet

Meer weten over beide missies en aanmelding conferentie, mail naar Gea Vellinga: gea.vellinga@ggni.nl

Partners