Janneke Plantinga wint JOP 2013

JOP2013 20 Nov 2013

Janneke Plantinga uit Drachten heeft met Vandaag BSO Sport en Cultuur dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden 2013 gewonnen. Het was de 12e keer dat de JOP werd uitgereikt. De spectaculaire finaleavond speelde zich af in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

Winnaar
Janneke Plantinga won naast dé Jonge Ondernemersprijs ook de provincieprijs van Friesland. Namens de jury noemde SNN-directeur Eise van der Sluis de volgende argumenten voor de overwinning: “De jury is onder de indruk van de wijze waarop deze onderneemster - afkomstig uit de banksector - een nieuwe standaard voor buitenschoolse opvang heeft weten te ontwikkelen. Een onderscheidende formule met grote aantrekkingskracht op ouders en kinderen en met een snel groeiend netwerk van BSO-vestigingen op basis van een uitgekiende franchiseformule.” Vandaag is een BSO met een duidelijke visie en biedt buitenschoolse opvang die past bij het kind van vandaag. Er wordt veel waarde gehecht aan kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en lekker buiten spelen. Vandaag maakt gebruik van bestaande locaties bij sportclubs, scholen, wijkgebouwen en op de kinderboerderij. In een markt die in zwaar weer verkeert, laat Vandaag een groei zien.

Provinciewinnaars
Janmar Katoele van Katoele Consultancy uit Beilen werd de Drentse provinciewinnaar en Paul Gesink van Sunrenity uit Groningen de winnaar van Groningen. Janmar Katoele werd geprezen vanwege zijn onderscheidend vermogen in de markt; Katoele gaat verder dan het aanvragen van een subsidieaanvraag met allround advies en expertise. En Paul Gesink mocht een compliment in ontvangst nemen voor zijn doordachte strategie in alle domeinen van het ondernemerschap.

De aanmoedigingsprijs voor de meest veelbelovende ondernemer die de finale nét niet haalde, ging naar Wilgis Schoffelmeijer van Hoorcentrum Westerkwartier uit Zuidhorn. Zij heeft een speciaalzaak in hoortoestellen en hoorhulpmiddelen.

Prijzen
Naast de vele publiciteit en bekendheid die het winnen van de JOP met zich meebrengt, ontvingen de drie winnaars een mediawaardecheque van NDC Mediagroep. Zij kunnen de cheque gebruiken voor advertenties in de online en/of offline media van NDC Mediagroep. Ook ontvingen de drie een waardecheque van Wivids, te besteden aan een zogenaamde ‘Walk in Video’ om het bezoek aan hun websites te verhogen.

Foto: De drie provinciewinnaars, van links naar rechts; Janmar Katoele van Katoele Consultancy uit Beilen, Paul Gesink van Sunrenity uit Groningen en Janneke Plantinga van Vandaag BSP Sport en Cultuur uit Drachten. (Credits Harry Kuipers Fotografie).

Thema's

Partners