Nieuwe site bundelt alle info Associate Degree-opleidingen

associate_degree 21 Nov 2013

Om als bedrijf concurrerend te blijven, is het noodzakelijk dat werknemers goed blijven in hun werk en hun talenten onderhouden. De Associate Degree is een inmiddels beproefde opleidingsvorm voor vakmensen die hun kennis- en vaardigheidsniveau naar een hoger niveau willen tillen. Vanaf vandaag is een nieuwe website in de lucht met informatie en voorlichtingsmateriaal voor studenten, werkenden, opleiders en werkgevers.

De Associate degree is een tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs, met een wettelijk erkend diploma. Afgestudeerden mogen de titel 'Ad' achter hun naam zetten. Qua niveau zit de Associate degree tussen mbo-4 en de hbo-bachelor in. De Associate degree is er gekomen op verzoek van werkgevers. Daar bleek een grote behoefte te zijn aan mensen met dit opleidingsniveau. De inhoud van de opleidingen wordt mede met het bedrijfsleven ingevuld.

Een Associate degree kan in deeltijd worden gevolgd maar ook duaal, dan is het werk onderdeel van de studie. Naast klassikaal leren is ook afstandsonderwijs mogelijk. Vooral mbo-4 studenten en mensen met een aantal jaren werkervaring vergroten met de Associate degree hun kansen op de arbeidsmarkt. Studenten kunnen vrijstellingen krijgen voor bepaalde onderdelen, bijvoorbeeld op basis van relevante werkervaring, een eerder gehaald branchediploma of gevolgde cursussen.

De Associate degree is in 2006 gestart met een aantal pilots. Inmiddels zijn er 173 Associate degree-studies en volgen ruim 4400 studenten een Associate degree (studiejaar 2012-2013). Het volledige aanbod staat op Studiekeuze123.nl.

De nieuwe website www.deassociatedegree.nl bundelt alle informatie.

Thema's

Partners