Bulthuis winnaar Groninger Ondernemingsprijs 2013

Bulthuis 22 Nov 2013

Met een stevige klap op de rode knop door Commissaris van de Koning Max van den Berg werd de naam van de winnaar bekendgemaakt, tijdens de spectaculaire finaleavond in MartiniPlaza. Bulthuis Truck- en Traileronderdelen mag zich een jaar lang de Groninger Onderneming van het jaar noemen. Het familiebedrijf werd door de jury geroemd omdat het zich in een moeilijke markt heeft ontwikkeld van een regionale naar een nationale speler van formaat.

“Naast Bulthuis hebben ook Belsimpel en Get There een uitstekende indruk op ons gemaakt”, aldus gedeputeerde en juryvoorzitter Yvonne van Mastrigt. Na lang intern juryberaad viel de keus uiteindelijk op het Groningse familiebedrijf. Yvonne van Mastrigt: “Het was ontzettend moeilijk. De bedrijfsbezoeken waren uiteindelijk doorslaggevend.” Algemeen directeur Ronald Bulthuis toonde zich bijzonder verguld met de prijs, die bestaat uit ‘eeuwige roem’, een glazen kunstwerk, een bedrijfsuitje op de Voorwaarts Voorwaarts en een plek in de jury voor de editie 2014.

Volle zaal
Ruim 300 ondernemers uit de provincie waren in MartiniPlaza getuige van de spannende ontknoping van de Groninger Ondernemingsprijs. In een bomvolle Springerzaal verzorgden Arno van der Heyden en zijn ‘sidekick’ wethouder Joost van Keulen de presentatie. Hoogleraar Jeroen Smit zette de toon van de avond met een positief-kritische feestrede, waarin hij de aanwezigen wees op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid als ondernemers, ten opzichte van de planeet en de volgende generaties. Verder waren er korte presentaties over drie belangrijke ondernemersthema’s: Onderwijs (Noorderpoort), Vervoer (Groningen Airport Eelde) en Cultuur (Eurosonic/Noorderslag).

Strategische visie
Bulthuis Truck- en Traileronderdelen bv is een Gronings familiebedrijf dat ruim 150 jaar geleden in Noordwolde begon als kuiper- en wagenmakerij. Tegenwoordig is het bedrijf gevestigd in Groningen en heeft ze meerdere vestigingen in Nederland. De jury vond het van uitzonderlijke klasse en strategische visie getuigen dat Bulthuis in 2004 het roer omgooide en overstapte op een ander business model. Sindsdien zijn de handelsactiviteiten explosief gegroeid en biedt het bedrijf werk aan 75 mensen.

Meer informatie op: www.ondernemingsprijs.nl

Thema's

Partners