Bezoek aan Hannover Messe 10 april 2014

Hannover Messe 3 Apr 2014

Dit jaar is Nederland van 7 t/m 11 april partnerland van de Hannover Messe. De Hannover Messe is de grootste technologiebeurs ter wereld. De beurs trekt ieder jaar ruim 220.000 bezoekers, uit meer dan 90 landen. Doordat Nederland dit jaar partnerland is, krijgen Nederlandse bedrijven en organisaties een extra grote kans om zich te presenteren. Bedrijven en organisaties uit Noord-Nederland hebben deze kans aangegrepen en presenteren zich op diverse manieren.

De Provincie Groningen organiseert op donderdag 10 april een bezoek aan de Hannover Messe en nodigt Noord-Nederlandse stakeholders, CEO’s van bedrijven, directieleden van kennisinstellingen en clusterorganisaties en bestuurders uit om zich een beeld te vormen van deze beurs en de noordelijke presentie daar.

Na ontvangst op de Messe wordt de groep via de zogenaamde Hollandroute over de beurs geleid. Deze rondleiding brengt de groepnaar de plaatsen waar de Noord-Nederlandse inzendingen staan, nl. het Holland Paviljoen, het Holland High Tech House, het Holland Energy House en het Holland Smart City House.

Programma
08.00 uur Vertrek per bus vanaf parkeerplaats SNN, Laan Corpus den Hoorn 200 in Groningen;
11.30 uur Aankomst Hannover;
12.00 uur Ontvangst met lunch in het Holland Paviljoen
13.15 uur Energy Seminar (13:15-13:45; (Hall 3, Stand F20, (Partner Country Pavilion: Holland Theatre). Vervolgens rondleiding langs de drie paviljoens waar Noord-Nederland is vertegenwoordigd;

  1. Northern Netherlands: Region of Smart Factories; lokatie Hal 2 Research&Technology in het Holland Paviljoen (Holland High Tech House); partners: NOM, SmartFactory-cluster (o.a. Fokker, Philips); 14:00-15:00 (indicatief)
  2. Smart Regions Nord: lokatie: Hal 16 Metropolitan Solutions in Holland Paviljoen Metropolitan Solutions; partners: gemeenten Assen, Groningen, Oldenburg, Bremen, Sensor cluster; 15:15-16:15 (indicatief)
  3. Energie regio Energy Valley; lokatie Hal 27 Energie in het Holland Paviljoen (Holland Energy House); partners: Energy Valley, gemeente Groningen. Medewerking toegezegd door o.a. Gasunie, Hanze/EnTranCe, diverse MKB bedrijven; 16:30-17:30 (indicatief)

18.00 uur Vertrek uit Hannover, met onderweg ter hoogte van Bremen een eenvoudig buffet.
23.00 uur Aankomst in Groningen

Indien u interesse heeft om deel te nemen aan deze reis kunt zich via SNN aanmelden via akkerboom@snn.eu, voor vragen kunt u contact opnemen met Peter Akkerboom, tel.: 050- 5224983.

Partners