ZiuZ uit Gorredijk Friese Onderneming van het Jaar 2014

ziuz 16 Apr 2014

In Harlingen vond gister de finale van de Verkiezing Friese Onderneming van 2014 plaats. Voor deze editie waren Body & Fit uit Heerenveen, Sijperda Verhuur uit Sneek, ZiuZ uit Gorredijk de drie genomineerden. De stemmers thuis, het aanwezige publiek en de jury zorgden ervoor dat ZiuZ als winnaar uit de bus kwam.

Oordeel van de jury
“Innovatie van binnenuit de onderneming, een innovatief bedrijf ‘pur sang’ die net zo lang doorgaan tot ze het oorspronkelijke idee hebben gerealiseerd”, het zijn slechts enkele van de superlatieven die de jury benoemde in haar motivatie. Directeur Gerrit Baarda benoemde in zijn presentatie dat hij graag “iets doet, dat er toe doet”. Met zijn innovatieve producten levert hij daar volgens de jury een bijdrage aan. “Daarnaast is het een bedrijf dat er bewust een podium mee zoekt en dat heeft een positieve uitwerking op ondernemerschap in onze Provinsje”, aldus de jury.

Live op de Omrop
De prijs werd uitgereikt door John Jorritsma, Commissaris van de Koning in de provinsje Fryslân. De finale was dit jaar niet alleen gedurende het gehele programma live te volgen via de website van Omrop Fryslân, maar ook van 7 t/m 12 april in het programma Bynt.

Thema's

Partners