Ondernemer Coacht Ondernemer gelanceerd tijdens WvdO

ondertekening_convenant_OCO 4 Jun 2014

Als ondernemer ben je vaak druk met de dagelijkse gang van zaken. Vraagstukken voor de lange termijn blijven liggen, ook omdat je hierover niet zo makkelijk bij iemand terecht kunt. Ondernemers die dit herkennen en met een ervaren ondernemer willen sparren, kunnen vanaf vandaag terecht bij Ondernemer Coacht Ondernemer: een initiatief van VNO-NCW MKB Noord, ING en de provincie Fryslân.

Tijdens de Week van de Ondernemer in MartiniPlaza lanceren de initiatiefnemers dit project, dat wordt gesteund door de Kamer van Koophandel. Ondernemer Coacht Ondernemer is toegankelijk voor iedere (startende) ondernemer in Noord-Nederland die behoefte heeft aan coaching. VNO-NCW MKB Noord directeur Lambert Zwiers: “Of je nou recent gestart bent, een krachtige groei doormaakt of te maken hebt met tegenslag: met de juiste coach krijg je meer grip op de zaak, houd je overzicht en kun je verder kijken dan de waan van de dag”.

Veel ondernemers ervaren in de dagelijkse praktijk een zekere mate van ‘eenzaamheid’. Met een collega-ondernemer als coach kunnen ondernemers vrijuit en zonder consequenties sparren en alle onderwerpen bespreken die hen bezighouden, zowel op het vlak van bedrijfsvoering als op persoonlijk vlak. “Maar ook met een specifieke vraag of behoefte kunnen ondernemers bij ons terecht”, aldus Zwiers. “Dit kan betrekking hebben op marketing, financiën, innovatie, leiderschap, verbetering van bedrijfsprocessen, etc.”

Martin van den Hemel, ‎Regiodirecteur MKB Noord-Oost Nederland over de betrokkenheid van ING: “Voor ons is Ondernemer Coacht Ondernemer een mooie aanvulling op de bestaande klantbediening. Hiermee bieden we ondernemers de mogelijkheid tot één op één coaching om kennis en ervaring te delen met ervaren (oud)ondernemers. We zullen onze ervaren, succesvolle klanten stimuleren om zich als coach aan te melden.”

Hans Konst, gedeputeerde Provincie Fryslân over Ondernemer Coacht Ondernemer: “De provincie gelooft in het delen van kennis. Helemaal als het van ervaren ondernemers komt voor andere ondernemers. Die praktijkervaring kan een concrete bijdrage leveren aan het ondernemerssucces. En ondernemerssucces betekent werkgelegenheid en dat steunt de provincie van  harte.”

Foto: Ondertekening van het Convenant Ondernemer Coacht Ondernemer door v.l.n.r. ING Regiodirecteur Martin van der Hemel, directeur Regionale dienstverlening KvK Frans Alting, MKB-Nederland Noord voorzitter Riek Siertsema en VNO-NCW MKB Noord directeur Lambert Zwier,. Eerder tekende CdK van Fryslân John Jorritsma al het Convenant.

Thema's

Partners