Alex Corrêa winnaar VNO-NCW Noord Talent Award 2014

Alex Correa 5 Sep 2014

Jazzpianist Alex Corrêa is de winnaar van de VNO-NCW Noord Talent Award 2014. Corrêa, masterstudent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, ontving deze prijs tijdens het jaarlijkse Ondernemersgala uit handen van Bert van der Haar, voorzitter VNO-NCW Noord.

Alex Corrêa is afkomstig uit Brazilië en zit momenteel in het tweede jaar van de Master New York Jazz aan het Prins Claus Conservatorium. Hoofd van de jazzafdeling Joris Teepe over zijn student: “Alex heeft, naast zijn muziek, een brede oriëntatie en is geïnteresseerd in antropologie, filosofie en milieu. Hij begon al op jonge leeftijd met optredens en tours en ontwikkelde een gezonde kritische houding ten opzichte van moderne jazz en aanverwante muziek. Alex is een zeer interessante muzikale persoonlijkheid.”

Tijdens het Ondernemersgala onderstreepte Corrêa zijn talent met een geslaagd optreden met het Noord Nederlands Orkest. Ook de vijf eerdere winnaars van de VNO-NCW Noord Talent Award gaven acte de présence. Naast een trofee en een oorkonde ontvangt Corrêa van VNO-NCW Noord een studiebeurs ter waarde van €2.500.    

Over de VNO-NCW Noord Talent Award
VNO-NCW Noord reikt de Talent Award jaarlijks uit aan een jong talent uit Noord-Nederland dat uitblinkt op het gebied van muziek of dans. Het koesteren van cultureel talent is volgens VNO-NCW Noord essentieel voor een gezonde en bloeiende regio. Met de award en de studiebeurs willen wij hieraan een steentje bijdragen en de horizon van een groot talent verbreden.

Thema's

Partners