Onderzoeksproject Risk en RUG naar kansen Colombiaanse markt

colombia_risk 2 Okt 2014

Met het International Financial Program Colombia, een internationaal onderzoeksproject, brengt de financiële studievereniging Risk in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen de kansen voor bedrijven van de Colombiaanse en Zuid-Amerikaanse markt in beeld.

Internationaal georiënteerde bedrijven
Het IFP is zeer aantrekkelijk voor internationaal georiënteerde bedrijven. In eerdere edities is onderzoek gedaan voor bijvoorbeeld het Ministerie van EZ, de Rabobank, TNT, KPMG en TomTom. Na bestemmingen als Maleisië en Brazilië heeft de achtste editie van het IFP als onderzoekslocatie Colombia. IFP Colombia biedt op maat gemaakt onderzoek voor uw bedrijf aan tegen kostprijs.

Over het project
De studenten zijn strikte geselecteerd en zitten veelal in de masterfase van hun studie. Een groep van vier of vijf studenten zal het onderzoek voor uw bedrijf uitvoeren. Studenten zijn objectief en verkrijgen extra gevoelige informatie door onder de naam van de Rijksuniversiteit Groningen te operen.

Het gehele project wordt begeleid door twee professoren van de Rijksuniversiteit Groningen. De heer Velthuijsen (Chief Economist PwC) en de heer De Waard (voormalig partner EY) zullen de kwaliteit gedurende het gehele project waarborgen. Het IFP heeft een overeenkomst met Universidad de los Andes, die de studenten zal voorzien van de benodigde faciliteiten en haar netwerk ter plaatse.

Vooronderzoek
Het vooronderzoek in Nederland zal vier maanden duren (januari-april) en heeft als doel de onderzoeksopzet te formuleren en het benodigde vooronderzoek te verrichten. In deze periode zullen de studenten bij uw bedrijf langskomen om het onderzoek compleet naar uw wensen in te richten. Het veldonderzoek zal vanaf april 2015 gedurende 2,5 week plaatsvinden in Colombia, waarin interviews worden afgenomen met de top van het bedrijfsleven in Bogotá. De resultaten worden bij terugkomst in juni verwerkt en gepresenteerd bij uw bedrijf.

Benieuwd welke mogelijkheden het IFP voor uw bedrijf biedt? Vraag naar de mogelijkheden en een brochure via ifp@verenigingrisk.nl of kijk voor verdere informatie op www.riskifp.nl.

Partners